Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 14. septembra 2019

MORELANDOVÁ, PEGGY - ZACHRÁNCE

MORELAND, PEGGY

ZACHRÁNCE
(The Rescuer)

Harlequin, Praha, 1993
edícia Desire
preklad Šárka Veselá
ISBN 80-7170-072-X

beletria, román, pre ženy,
160 s., čeština
hmotnosť: 84 g

mäkká väzba
stav: dobrý

0,80 €

*cesvo* in *parap*

Když osmiletá Miranda ze strachu o svou matku vytočí číslo „tísňového volání”, ani netuší, co všechno způsobí. V příští chvíli už šokovaná Marybeth sleduje počínání pohledného požárníka, který rozbil dveře jejího bytu. Marybeth nikdy nečekala, že by tímto způsobem nějaký muž vstoupil do jejího života.







Gunner si přiložil ruku na žaludek. „Jo, myslím, že to dovedeš.“

Marybeth se snažila zachovat si dobrou náladu. Hluboce se nadechla a mezi zuby procedila: „Gunnere, nevím, co je s tebou, ale už mne skutečně vynech. Teď si potřebuji nějak vybít energii.“

Popadla ho za ruku a vlekla k atrakcím. Minuli házení kruhem, létající labutě, hody mincemi a všechny je odmítli jako příliš všední. To co potřebovala byl pohyb. Energický svižný pohyb. Očima uvízla na vzdáleném pódiu, na terči s kupou baseballových míčků. Vlekla Gunnera tím směrem.

„A teď pojď, nebo buď zticha,“ řekla a vyhrnula si rukávy.

Gunner pozdvihl obočí, beze slova dal na tácek dolar a sledoval, jak prodavač před Marybeth sází tři míčky. Pak mávl rukou a řekl: „Tak se do toho opřete.“

Marybeth sebrala míček a třela ho čile mezi rukama. Dívala se na terč a pro své vlastní uspokojení si představila Gunnera na místě býčího oka. Se zrakem na značce se napřímila k hodu, pak přenesla veškerou svou váhu na hod a zaútočila. Míč hvízdl vzduchem a udeřil přímo do středu. Blikla světla a zazněla siréna.

Marybeth se usmála a oprášila si ruce.

Omráčený Gunner jen zíral. Kdyby každý házel jako ona, brzy by z býčího oka zmizela barva.

„Štěstí začátečníka,“ bručel podrážděně.

S naštvaným pohledem sebrala Marybeth druhý míček. Napřímila se a hodila. Už sahala po třetím, když bliknutí světla a zakvílení sirény signalizovalo další zásah.

Když se začala připravovat na třetí hod, začal se už za ní shromažďovat dav, který ji sledoval společně s Gunnerem.

Stála k nim natočená profilem, oči měla zúžené, ústa sevřená a rukama u prsou třela míček. Vypadala jako vítězka z první ligy baseballových házenkářek.

Když se natahovala k hodu, ruka jí trochu poklesla a Gunnerův pohled sklouzl k jejímu zadku. V tu ránu na všechno zapomněl. Na dosah měl ten nejrozkošnější zadeček, jaký kdy vyplňoval džíny. Když se nadechla k hodu, měl co dělat, aby se udržel a rukama nepopadl obě vyzývavé tváře.

Míč našel cíl, bleskla světla a zazněla siréna. Marybeth se rozhlédla, objala Gunnera kolem krku a téměř mu vyrazila dech.

„Dokázala jsem to! Viděl jsi to?“ vykřikla a smála se. „Pokaždé jsem zasáhla cíl!“ Políbila ho na ústa, pak se obrátila a opřela se rukama o pult. „Co jsem vyhrála?“ zeptala se prodavače.

Gunner zvolna nabíral dech, zatímco muž podával Marybeth gumového hada. Ta ženská je opravdu blázen. Jednu chvíli škrábala a syčela, v další vzplála a rozpálila ho polibkem. Nevěděl, jestli jí má zakroutit krkem nebo popadnout do náruče a líbat jako smyslů zbavený. V téhle chvíli mu přišlo vhodnější líbání.

Došel k ní a otočil se k prodavači za pultem. „Radši bych toho růžového medvídka, co visí nad vaší hlavou.“

Marybeth se držela za žaludek a zhluboka dýchala. Nejedla chili už dobrých šest měsíců. Hodnocení bylo hotové, ceny uděleny, všechno bylo připraveno k odchodu.

......................................................................................................................................................

... posledná veta ...

Právě tak jako Laura.