Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 21. septembra 2019

WEBB, PEGGY - NEČAKANÝ NÁVRAT

WEBB, PEGGY

NEČAKANÝ NÁVRAT
(Tjt Jones Girl)

Wist, Martin, 1993
obálka Ben Stahl
preklad Tomáš Trancygier
ISBN 80-85516-55-1

beletria, román, pre ženy,
186 s., slovenčina
hmotnosť: 137 g

mäkká väzba
stav: dobrý

0,10 €

*cesvo*

Mick Flannigan je muž nepokojného ducha. Bol prvým milencom Tess Jonesovej, potom sa stal jej manželom. Jedného dňa ju však bez vysvetlenia opustil. Po rozvode sa Tess niekoľkokrát vydala, ale jej manželstvá dlho netrvali. Príbeh sa odohráva po desiatich rokoch, ktoré uplynuli od Ich rozchodu. keď sa Tess, už ako úspešná speváčka, stretáva s Mickom a zisťuje. že ju stále priťahuje. Pamätá sa však na bolesť, čo jej spôsobil svojím odchodom a nechce znova celkom podľahnúť šarmu bývalého manžela. Mick Flannigan tiež dospieva k poznaniu, že Tess je pre neho tá pravá a stále mu môže dať to, čo muž očakáva od života. Obaja sa snažia túto pravdu skrývať pod pláštikom predstieranej nezávislosti. Vydržia hrať túto hru až do konca svojho opätovného stretnutia a ďalšieho, tentoraz už definitívneho rozchodu?







Mal už ruku na kľučke. Zvrtol sa a s úsmevom podotkol: "Budem ti veľmi chýbať, ak si na chvíľu odskočím?"

"Samozrejme, že nie." Odhrnula si mokré pramene vlasov z čela. "Nikdy mi nechýbali muži. Jeden odišiel, druhý prišiel. Vieš, Flannigan, zvykla som si nahradiť toho, čo odišiel iným."

"Tento raz by si sa musela sakramentsky ponáhľať, pretože sa skoro vrátim." Vyšiel a zatvoril dvere.

Tess sedela nepohnute a pozerala na ne.

"Povedzi mi, O’Toole, čo mám robiť s týmto Flanniganom?"

Zaniesol ju do kúpeľne.

"Flannigan, čo si sa zbláznil?" zvolala Tess, keď ju postavil pod sprchu.

Chytil ju za bradu a otočil jej tvár k sebe. Usmial sa a vysvetlil: "Pred raňajkami si sa vždy sprchovala, nie? Najmä po takej noci, akú máme za sebou."

Otočil kohútik, zvrtol ju, vzal do ruky mydlo a začal jej mydliť plecia a chrbát. S pôžitkom sa odovzdala jeho starostlivým rukám.

"Ešte trochu doľava, Flannigan. Vynechal si jedno dôležité miesto."

Usmial sa. Presunul svoju pozornosť vyššie a namydlil jej reklamovanú časť tela. Bolo nad slnko jasnejšie, že Tess má výbornú náladu. Začala si spievať. Pridal sa k nej a spievali spolu. Pritom si plietli slová piesní, hľadali zabudnuté, smiali sa, ale pokračovali v speve.

"Nieže sa odtiaľto pohneš," zahundral, rýchlo sa obliekol a vyrazil k dverám.

"Kde ideš?"

Natiahla sa na posteli. Vedľa na vankúši bola stále priehlbina po jeho hlave. Vzala vankúš a pritisla si naň tvár.

"Znovu ma opustíš, však?" Pritisla si ho ešte bližšie. "Tak ako vtedy. Skutočne ma ľúbiš, Flannigan?"

Nie až tak veľmi, aby si so mnou ostal, odpovedala si v duchu. A na tom nezmenila nič ani posledná noc.

"Choď do pekla, Flannigan," vzdychla a odhodila vankúš do prostriedka izby. "Tento raz ma nedobehneš!" Preložila si ruky na prsiach, pozrela na ne a zazdalo sa jej, že jej nepatria. Že patria jemu. Uvedomila si, že celé jej telo patrí Mickovi, túži po jeho dotykoch. Chcelo, aby ju objímal, nech to stojí, čo to stojí.

"Bodaj by ťa čerti vzali, Flannigan!" zahundrala nahnevane. Uterák jej spadol na zem. "Môžem sa s tebou milovať vo dne v noci a ty si schopný kedykoľvek ma opustiť. Lenže tentokrát, ma to nebude bolieť. Ani za mak." Prešla cez izbu a vybrala si z kufra šaty. O’Toole vycítil, že sa blíži búrka a zahrabal sa pod paplón.

....................................................................................................................................................

... posledná veta ...

Nevedel sa už dočkať, kedy vyrastie a bude to môcť s niekým skúsiť aj sám.