Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 2. februára 2019

PONDĚLÍČKOVÁ - MAŠLOVÁ, JAROSLAVA - KEĎ DIEVČA DOSPIEVA

PONDĚLÍČKOVÁ - MAŠLOVÁ, JAROSLAVA

KEĎ DIEVČA DOSPIEVA
(Mladá dívka a sex)

Osveta, Martin, 1972
preklad Viliam Ščípa
fotografie J. Bakala, M. Markovič
obálka Ľubomír Longauer
1. vydanie, 10.000 výtlačkov
70-036-72

zdravie, sexualita
184 s., slovenčina
hmotnosť: 314 g

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, prebal po krajoch ošúchaný

0,50 €

*zlaci*

Milé mlade čitateľky, dostávate do rúk zaujímavú a poučnú knižku, ktorá vám chce poradiť a usmerniť vás. Práve dospievate a často si neviete rady s mnohými ťažkosťami a problémami, ktoré vás obklopujú.

Trápia vás nedorozumenia pri styku s okolím, s rodičmi i s vlastným telom. Hanbite sa, obávate sa úprimne pozhovárať matkou i so svojimi priateľkami, aby sa vám azda nevysmiali, nezadusili vo vás tú iskierku, čo vás stále rozpaluje až tak, že nakoniec niekedy už ani neviete ako ďalej.

Isteže sú to nemalé a závažné problémy. Práve preto vám ponúkame túto knižku ako radcu, učiteľa a priateľa, ktorý chce zmierniť, prípadne úplne odstrániť väčšie či menšie, ale vždy závažné nepriaznivé okolnosti obdobia dospievania. Veci dospievanie je v živote jedným z najtvrdších orieškov, ktorý nejeden človek nevie rozlúsknuť bez toho, žeby sa pritom nezranil.

Iste si aj vy píšete (väčšinou tajne) svoj denník, do ktorého si značíte, čo vás postihne cez deň, za mesiac, v roku. Zverujete sa mu ako svojmu najdôvernejšiemu a najlepšiemu priateľovi. Potrebujete sa predsa niekomu otvorene vyznať, posťažovať sa. potešiť sa s ním. Aj Evin denník, ktorý nájdete v tejto knižke, určite vám bude mať čo povedať. Často sa totiž nejedna z vás, milé priateľky, ocitne v podobnej situácii ako naša Eva, ktorá to mala niekedy naozaj ťažké (nepochybujeme, že zavše to máte ťažké aj vy), ale vyžalovala sa svojmu denníčku a bolo jej lepšie, akoby sa všetko zlé rozplynulo.

Nuž, chceme vám spolu s autorkou, ktorá vidí do vašich sŕdc a duší ako skúsená lekárka a navyše aj žena, popriať pri čítaní tejto knihy veľa pohody, radosti u úžitku, aby ste si raz ako dospelé ženy mohli povedať, že ste bez úrazu prekonali tie neľahké roky vášho života, ktoré mali v sebe predsa len veľa pekného a že na ne hodno spomínať. Budete si dlho pripomínať prvú lásku, prvé dotyky s ozajstným životom, ktoré nakoniec ostanú vo vás ako spomienky na pekné chvíle žitia.

Držíme vám teda palce a prajeme veľa odvahy pozrieť sa pravde do očí bez zastierania, strachu a predsudkov.