Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 1. januára 2020

LHOTOVÁ, DAGMAR - JAK JEŽEK HLEDAL DÉŠŤ

LHOTOVÁ, DAGMAR

JAK JEŽEK HLEDAL DÉŠŤ

Albatros, Praha, 1981
ilustrácie Věra Faltová
1. vydanie, 30.000 výtlačkov
13-733-81

knihy pre deti, literatúra česká,
52 s., čeština
hmotnosť: 124 g

mäkká väzba
stav: dobrý

3,00 €

*bib17* in *H-parap*L

Kdo ještě nepřemýšlel o slunci, vodě a jejím koloběhu v přírodě, bude se po dlouhé procházce s ježkem Františkem kolem sebe rozhlížet pozorněji.

Hledat déšť není snadné, proto se musíte na cestu dobře připravit. Než začnete knížku číst, rozložte si na stůl pastelky, čtvrtky, balicí papír, klubko provázku, několik špejlí a nůžky. To všechno budete potřebovat. Při zajímavém putování si sami podle návodů uděláte spoustu hezkých věcí, například letní čepici, slunečník, kalíšek na vodu nebo větrný mlýnek. V knížce vás čeká také mnoho skrývaček, hádanek, otázek a kreslených příběhů. Budete si tedy nejen číst a prohlížet obrázky, ale navíc uvažovat, luštit, hádat, vystřihovat si a hrát, domýšlet a tvořit.






Červené paraplíčko se vznášelo, poletovalo, zakroužilo s Františkem kolem věže a nakonec padalo dolů. Přibližovalo se k vyhřáté zemi, zatímco vítr hnal před sebou oblaka nahoru, kde bylo pořád chladněji.

Chládek a zimu si lidé nejraději představují v parném dnu. Teplo zahánějí kapesníky a šátky a dělají vějířky ze všeho, co je po ruce. A neustále myslí na déšť. I Jozefínka na něj myslela. Už nechtěla, aby sluníčko zůstalo bez mráčku každý den a celé prázdniny, protože měla od vstávání do setmění moc velikou žízeň.

Z pískoviště se s tetou Emilkou vydaly na malý výlet za řeku a šly si koupit limonádu do letní zahrady U modrého slunečníku.

František se zatím houpal na svém padáku z deštníku Právě nad zelenou zahradou. Připomínala shora louku plnou modrých oveček, které někdo vyhnal na pastvu. Když se k nim ježek přiblížil, viděl, že to jsou velké slunečníky. Pod jedním seděla teta Emilka a Jozefínka. František jí spadl rovnou do klína a bylo to setkání do třetice.

...............................................................................................

... posledná veta ...

Ale on cestuje rád a vždycky bude dělat něco užitečného.