Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 31. januára 2020

KRÝSA, VENDELÍN JOSEF - FOTOGRAFIE ČS. MAMINEK

KRÝSA, VENDELÍN JOSEF

FOTOGRAFIE ČS. MAMINEK
sborník fotografií

V. J. Krýsa, Antonín Dědourek, Třebechovice p. Orebem, 1936
edícia Parnasie (16)
300 výtlačkov

zborník, bibliofília
62 s., čb fot., čeština
hmotnosť: 96 g

tvrdá väzba. malý formát
stav: veľmi dobrý

NEPREDAJNÉ

*kvaja* in *H-6-5*

Tato bibliofilie vznikla jako zvláštní otisk z velkého celonárodního sborníku Naše mamink y, který jsem nedávno uspořádal z osmi set příspěvků. Setkáte se tu s neznámými tvářemi dobrých československých maminek známých i méně známých autorů — dětí. Většinou, zvláště ty starší, jsou to prosté venkovské tváře, plné vrásek, jak je brázdil čas a starosti. Některé obrázky se vám budou zdáti nezřetelné a nejasné, upozorňuji však, že k reprodukci mnohdy sloužily fotografie staré i přes půl století. V této bibliofilii naleznete reprodukce unikátů, které jsou klenotem jednotlivých rodin. Vždyť některé maminky se daly fotografovati jen jednou za celý život. Obrázek se obyčejně dochoval jen jeden, za leta otřelý a ošumělý, mnohde z celé skupiny byla zvětšena hlava maminky a pak teprve reprodukována, ovšem technicky nejdokonalejším způsobem. Kéž alespoň v kopiích, v reprodukci zůstanou nám zachovány tváře těch nejdražších!
V. J. K.