Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 30. mája 2020

ČEPIČKA, ALEXEJ - ZA NEROZBORNOU OBRANU VLASTI

ČEPIČKA, ALEXEJ

ZA NEROZBORNOU OBRANU VLASTI
Sborník statí, projevů a rozkazů

Naše vojsko, Praha, 1954
edícia Marxismus-leninismus o válce a vojenství (10)
obálka Otakar Karlas
1. vydanie, 30.400 výtlačkov

politika
446 s., čeština
hmotnosť: 595g

tvrdá väzba
stav: veľmi dobrý, bez prebalu, pečiatky v knihe

2,50 €

*bib20* *kat-his*





ROZKAZ KE DNI ČESKOSLOVENSKÉ ARMÁDY 1952

Soudruzi vojíni, svobodníci a poddůstojníci!

Soudruzi důstojníci a generálové!

Dnes slaví náš pracující lid a naše armáda Den československé armády. Na počest tohoto svátku mobilisuje lid obou našich národů pod vedením rodné Komunistické strany Československa všechny své síly na poli socialistické výstavby vlasti. Za úspěchy, dosažené při budování socialismu v naší zemi, vděčíme bratrské pomoci Sovětského svazu, jehož slavná armáda vstoupila před osmi lety na území našeho státu jako osvoboditelka.

Američtí imperialisté, zaslepeni nenávistí k svobodným národům Sovětského svazu a lidově demokratických zemí, stále intensivněji připravují rozpoutání nové světové války.

Sovětský lid a pracující lidově demokratických zemí vedou za podpory stamilionového tábora obránců míru houževnatý boj proti válečným přípravám amerických imperialistů, za zachování světového míru.

Naše lidově demokratická armáda dosáhla v uplynulém roce dalších úspěchů ve zvyšování bojové a politické připravenosti vojsk.

Soudruzi vojíni, svobodníci a poddůstojníci!

Soudruzi důstojníci a generálové!

Zdravím vás a blahopřeji vám ke Dni československé armády a k dosaženým výsledkům v bojové a politické přípravě! Přeji vám další úspěchy v upevňování síly a bojeschopnosti naší lidově demokratické armády a zvyšování obranyschopnosti země!

Na počest naší lidově demokratické armády nařizuji vypálit dne 5. října 1952 v 19, 00 hodin dvacet dělových salv v Praze, Plzni, Brně, Ostravě, Bratislavě a Košicích!

Ať žije československá lidově demokratická armáda, záštita svobody a nezávislosti naší vlasti!

Sláva Komunistické straně Československa a jejímu předsedovi, vrchnímu veliteli československé branné moci, presidentu republiky soudruhu Klementu Gottwaldovi!

Sláva osvoboditelce našich národů, vítězné Sovětské armádě a jejímu geniálnímu vojevůdci, moudrému učiteli všeho pokrokového lidstva, generalissimu Josefu Vissarionoviči Stalinovi!

V Praze dne 5. října 1952

Ministr národní obrany armádní generál Alexej Čepička

„Obrana lidu" z 5. října 1952