ŘEŠÁTKO, JAROSLAV
NODL, LADISLAV
KUCHAŘSKÁ TECHNOLOGIE
Merkur, Praha, 1990
fotografie Václav Jirsa
obálka Romana Rotterová
2. upravené vydanie, 10.000 výtlačkov
ISBN 80-7032-912-2
stravovanie
286 s., čb fot., čeština
hmotnosť: 489 g
tvrdá väzba
stav: dobrý, knižničné pečiatky
1,00 € PREDANÉ
*bib14* in *H-2-9*
Kniha popisuje kuchařskou technologii a úpravu jídel ve velkých provozech. Kapitoly: Zbožíznalství a vhodné úpravy surovin, Skladovací podmínky a hygienické směrnice, Zdravá a správná výživa, Sestavování jídelních lístků a jídelníčků, gastronomická pravidla, Hlavní zásady kuchařské technologie, Srovnání technologie úpravy jídel v klasické, tradiční i moderní kuchyni a jejich ekonomika, Studená kuchyně, Teplé předkrmy, Polévky, Omáčky, Dresinky /zálivky/, ochucené máslo, Vybrané minutky se zvláštní úpravou, Národní kuchyně, Různé druhy úprav jídel pro bankety, rauty, recepce a jiné příležitosti, Slavnostní mísy, Speciální teplé a studené moučníky, Vybrané receptury rýchleho občerstvení, Vybavení kuchyní.