Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 14. mája 2016

ENCYKLOPÉDIA ARCHEOLÓGIE

ENCYKLOPÉDIA ARCHEOLÓGIE

Obzor, Bratislava, 1986
edícia Encyklopédie vydavateľstva Obzor
fotografie R. Bunčák, M. Červeňanský, M. Holeček, J.Just, J. Krátky, B. Mouchová, R. Musil, M. Novotná, B. Novotný, J. Nový, E. Spevárová, Z. Váňa, M. zelený, M. Zemina
mapy Edita Svobodová, Bohuslav Novotný, Karel Mokříš
prebal Tibor Hrabovský
1. vydanie, 30.000 výtlačkov

encyklopédie, história dejiny, archeológia
1032 s., mapy, slovenčina
hmotnosť: 1885 g

tvrdá väzba s prebalom

9,90 € stav: výborný *H-TV-3* PREDANÉ
9,90 € stav: výborný *kocev*his* PREDANÉ

Archeológia, ktorá skúma najstaršie dejiny ľudstva na základe hmotných prameňov, dosiahla v poslednom období na celom svete veľké úspechy. Na základe jej výsledkov si možno vytvoriť predstavu o živote v dávnej minulosti.

Encyklopédia archeológie vysvetľuje v heslách usporiadaných abecedne základné pojmy, podáva množstvo informácií o významných archeologických objavoch a nálezoch, ako aj opis pravekých, starovekých, ranohistorických, slovanských i stredovekých kultúr.

Čitateľ v nej nájde bohatý materiál o významných archeologických lokalitách a zaujímavostiach nielen v Európe, ale aj v Ázii, Afrike a Amerike, a poučenie o dejinách starovekých národov — Arabov, Asýrčanov, Peržanov, Byzantíncov, Keľtov, Chetitov, Trákov a ďalších národov, ako aj mnohých orientálnych a zaoceánskych etnik.

Osobitná pozornosť sa venuje klasickej archeológii, starogréckym a rímskym pamiatkam, ako napr. pamiatkam v Aténach a v Ríme. Vo veľkom rozsahu sú zastúpené heslá zo slovanskej archeológie, ktorá najmä v období socialistickej spoločnosti zaznamenala veľký pokrok v ZSSR, v Bulharsku, v Juhoslávii, v Poľsku a v ČSSR. Archeologické lokality nachádzajúce sa na našom území sú spracované aj na dvoch osobitných mapách.

Encyklopédia je bohato ilustrovaná čiernobielymi i farebnými fotografiami a perovkami, mapami a tabuľkami. Je určená pre široký okruh čitateľov, záujemcov o literatúru faktu, študentov a poslucháčov vysokých škôl, ako aj pre pracovníkov múzei a vedeckých ústavov.