Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 28. mája 2016

BÍLEK, JIŘÍ - TROJUHELNÍK ZÁHAD A LEGEND

BÍLEK, JIŘÍ

TROJUHELNÍK ZÁHAD A LEGEND

Svoboda, Praha, 1990
edícia Členská knižnice
obálka Antonín Kalcovský, Alena Taschnerová
ilustrácie Miloslav Mutínský
1. vydanie, 70.000 výtlačkov
ISBN 80-205-0082-0

záhady, ezoterika
248 s., čb fot., čeština
hmotnosť: 509 g

tvrdá väzba s prebalom

3,50 €  stav: dobrý *kolha* in *H-kris*
PREDANÉ stav: veľmi dobrý, nečítaná

AUTOR O PRÁCI NA KNIZE

Když jsem se před téměř dvaceti lety poprvé seznámil se záhadami bermudského trojúhelníku, byl jsem nadšen. Opravdu jsem věřil, že v tomto prostoru se děje něco neobvyklého a nepochopitelného, něco, co se vymyká lidskému rozumu. Začal jsem pátrat po dalších knižních i časopiseckých pracích. Protože v nich bylo mnoho vzájemně si odporujících údajů, napsal jsem desítky dopisů na vedení přístavů, správy letišť, lodních i leteckých společností a další orgány a instituce se žádostí o sdělení bližších údajů. Odpovědi přicházely jen sporadicky. Ne vždy obsahovaly to, o co jsem žádal. Posléze se však začaly oddělovat výmysly od skutečností, objektivní fakta od různých spekulací.

Tak postupně vznikala tato kniha. Nekladl jsem si za cíl potvrdit záhadnost »trojúhelníku smrti« nebo naopak dopodrobna vysvětlit vše, co bylo dosud nejasné. Chtěl jsem jen ukázat problematiku bermudského trojúhelníku v širším kontextu se všemi pro i proti a ponechat vyvození závěrů na čtenáři. K tomu jsem se snažil shromáždit a uspořádat všechny dostupné informace faktografického i jiného charakteru.

Na počátku roku 1987 uveřejnil týdeník Tribuna ukázky z připravované práce. Vzbudily nejen zájem čtenářů, ale i jejich často protichůdné reakce. Potvrdilo se, že o tuto problematiku je stále velký zájem. Po přepracování a doplnění rukopisu jsem jej odevzdal do Nakladatelství Svoboda ke knižnímu vydání. Učinil jsem tak s vědomím, že ne všichni čtenáři budou souhlasit s použitou metodou nepředkládající žádné konečné a jednoznačné závěry, ale používající faktické údaje, hypotézy i legendy k tomu, aby čtenář měl o čem přemýšlet a mohl se orientovat v této přece jen dosti složité problematice.