Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 6. októbra 2019

FENWICKOVÁ. ELIZABETH - VEĽKÁ KNIHA O MATKE A DIEŤATI

FENWICKOVÁ. ELIZABETH

VEĽKÁ KNIHA O MATKE A DIEŤATI
Praktická príručka o gravidite, pôrode a o prvých troch rokoch dieťaťa
(The Complete Johnson & Johnson Book of Mother & Baby Care)

Perfekt, Bratislava, 1994
preklad Adela Böhmerová, Beata Baranová
3. slovenské vydanie
ISBN 80-85261-56-1

rodina, zdravie,
256 s., far. fot., slovenčina
hmotnosť: 1350 g

tvrdá väzba s prebalom, veľký formát
stav: dobrý

NEPREDAJNÉ ;)

*H-6-1*

Elizabeth Fenwicková je matka a novinárka špecializujúca sa na zdravotnícku problematiku. V centre jej záujmu stojí problematika zdravia detí. Z jej doteraz publikovaných prác treba spomenúť The Baby Book for Fathers (venuje sa starostlivosti o deti pre otcov, 1978) a The St Michael Book of First Aid (ide o základnú príručku prvej pomoci, 1980). Je spoluautorkou významných titulov vydavateľstva Macmillan The Macmillan Guide to Family Health (rodinná zdravoveda) a The Macmillan Guide to Child Health (detská zdravoveda). Pre Britskú zdravotnícku asociáciu napísala diela You and Your Baby. From Pregnancy to Birth (Vy a vaše dieťa. Od počatia po pôrod) a The First Twelve Months (Prvých dvanásť mesiacov, 1987).

Veľká kniha o matke a dieťati je exkluzívnou obrazovou publikáciou, ktorá svojím obsahom i výtvarným spracovaním je maximálne praktickým, názorným a vďaka vynikajúcim farebným fotografiám aj nádherným sprievodcom ťarchavosťou a prvými tromi rokmi života dieťaťa. Prvá časť Od počatia po pôrod radí, ako môže žena aj v tomto zložitom období prekypovať šťastím a zdravím a postupne pripraviť pre dieťa ten najlepší vstup do života. Prostredníctvom vyše 150 fotografií mesiac po mesiaci sleduje zmeny, ktoré prebiehajú v organizme ženy i v jej citovom rozpoložení, a uľahčuje prípravy na pôrod. Druhá časť publikácie Starostlivosť o dieťa krok za krokom rozoberá jednotlivé etapy starostlivosti o dieťa od prvých dní po narodení, pomáha matkám vyvarovať sa chýb pri hľadaní správnych postupov a zvládnuť náročné týždne a mesiace starostlivosti o dieťatko. Táto časť prostredníctvom vyše 300 farebných fotografií ponúka praktické návody na to, ako si poradiť s kúpaním, kŕmením, obliekaním, prebaľovaním, dotváraním detskej výbavy i s bežnými ťažkosťami, akými sú napríklad plač, problémy so spaním, nechutenstvom a podobne. Posledná časť publikácie Starostlivosť o zdravie je zostavená tak, aby mohla okamžite poslúžiť v naliehavých prípadoch ohrozenia zdravia dieťaťa. Obsahuje opisy všetkých bežných detských chorôb a vysvetľuje, ako rozoznať ich kľúčové príznaky a určiť diagnózu. Radí pri domácej starostlivosti o choré dieťa a zoznamuje so základmi prvej pomoci. Touto publikáciou sa rodičom dostáva do rúk jedinečný, súhrnný a nenahraditeľný pomocník pri starostlivosti o ich dieťatko.