Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 22. februára 2018

HEDGES, BURKE - ČTENÍM K BOHATSTVÍ

HEDGES, BURKE
PRICE, STEVE

ČTENÍM K BOHATSTVÍ
Objevte skrytou sílu čtení a žijte život bohatý ve všech oblastech!
(Read & Grow Rich)

InterNET Services Corporation, 2004
preklad Ondřej Dobiášek
1. vydanie
ISBN 978-80-86992-31-0

motivácia
138 s., čeština
hmotnosť: 181 g

mäkká väzba
stav: dobrý, neautorské venovanie

1,50 € PREDANÉ

*olepa*

V této knize se dočtete o spoustě lidí ze všech oblastí života. Někteří z nich se narodili se stříbrnou lžící v ústech, jiní se však narodili na špatné straně cesty. Někteří vyrostli v rozbitých rodnách. Jiné vychovali v péči dva milující rodiče. Někteří se narodili s téměř geniálním IQ. Jiní se zase narodili se sotva průměrnou inteligencí. Někteří se narodili jako krásní a atraktivní. Jiní byli zcela obyčejní a mnohdy až oškliví. Někteří se narodili do svobody, jiní jako otroci. Někteří byli černí, jiní bílí, někteří byli muž: jiné zase ženy... a tak dále a tak dále.

Všichni lidé zmínění v této knize však měli jednu věc společnou: své životy zásadně zlepšili čtením.

Vidíte tedy, že čtení, jako žádná jiná aktivita jednotlivce, vyrovnává startovní pole života. Je to skvělý prostředek, jak se vyrovnat někomu jinému. Čtení nás plynule přenáší od toho člověka, kterým jsme, k tomu člověku, kterým se chceme stát. Každý den změníme jen maličkou část, jsme však oproti včerejšku o to bohatší.

Věřím, že tato kniha ve vás zapálí vášeň ke čtení, prostřednictvím kterého získáte možnost objevit vaše speciální vlohy a použít je k tomu, abyste se stali tím, kým chcete být.






15 minut denně = spousta knih za rok

Dobrá, přestaňme fantazírovat. Vláda vás za čtení nijak odměňovat nebude. Vy sami však rozhodně můžete v životě zbohatnout, když budete 15 minut denně číst. Tímto způsobem v podstatě dokážete přečíst jednu knihu měsíčně - to je 12 knih ročně - díky pouhým 15 minutám každý den. Pojďme se podívat, jak to přesně funguje:

Průměrný absolvent střední školy dokáže přečíst 250 slov za minutu. Čas od času však všichni zastavíme a potřebujeme si větu přečíst znovu nebo se zastavit a zamyslet se nad novou myšlenkou. Bude tedy dobré vycházet z průměrného tempa 200 slov za minutu.

Na této stránce je okolo 400 slov, průměrný čtenář ji tedy přečte za dvě minuty. Tímto tempem dokážete během 15 minut přečíst sedm takových stránek.

Tato kniha má 132 stran včetně úvodu a závěru. Budete-li číst 15 minut denně - tedy sedm stránek - přečtete tuto knihu za 20 dní, je to tak? Některé rozsáhlejší knihy vám možná zaberou více než měsíc, ale v průměru budete zvládat přečíst jednu knihu za měsíc.

Na konci roku tak budete mít přečteno 12 knih, mám pravdu? To je 120 knih za 10 let! Přemýšlejte, jen tím, že jste si vyčlenili 15 minut denně, dokážete snadno přečíst 120 knih, které vám pomohou vyrůst, a zbohatnout tak ve všech oblastech vašeho života. Zdvojnásobíte-li čas, který denně věnujete čtení, bude to za 10 let téměř 250 knih! Kde jinde najdete takovou návratnost za méně času, než strávíte denně mytím nádobí?

Tohle je důvod, proč mám svůj názor na lidi, kteří tvrdí, že nemají čas, aby četli, a zbohatli tak. To je totiž nesmysl. Oni ten čas mají. Rozhodli se však, že jej stráví něčím, co považují za lepší než čtení. Jak jsem již řekl, překročení toho prahu se vám může v budoucnu obrovsky vyplatit, pouze však pokud budeme mít tu disciplínu každičký den číst.

Přemýšlíte o výmluvách, proč nečíst?

A co vy...? Budete se vymlouvat a obelhávat sami sebe, proč jste se zastavili níže, než si zasloužíte - jako jsem to dělal já, než se mi dostal do ruky Největší obchodník na světě? Jste opravdu tak utahaní? Tak zaneprázdnění? Tak vystresovaní?

Místo hledání výmluv, proč NEMŮŽETE číst, raději hledejte důvody, proč MUSÍTE číst. Copak si nezasloužíte být bohatší ve všech oblastech života? Myslíte, že teď není ideální čas začít? Přátelé, ideální čas není nikdy.

Uvědomte si, že 15 minut denně je pouze 1 % z celého aktivního dne a 1 % je malá, malinká cena za to, jaké bohatství získáte!

Rozhodněte se, že využijete čtení k překročení toho prahu, abyste mohli získávat ty velké odměny, které život může nabídnout.

Rozhodněte se, že otevřete jednu z těch knih, které jste si přinesli domů, ale nikdy jste ji nezačali číst... a potom udělejte závazek, že ji budete číst 15 minut denně.

Jakmile knihu ten den zavřete, popřemýšlejte nad tím, jak vás čtení dnes obohatilo.

Ou, a rozhodněte se, že neprohrajete váš život jen proto, že jste se nezastavili a nerozhodli se začít samohláskou.

Rozhodněte se, že budete moudřejší než ostatní.

Protože jste!