Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 10. januára 2018

POLÁČKOVÁ, MAJA - CEZ VEĽKÚ PUKLINU

POLÁČKOVÁ, MAJA

CEZ VEĽKÚ PUKLINU
Štefan Poláček
A travers la grande crevasse

Éditions Topaze, Bruxelles, 2010

cestopis, šport, dvojjazyčné, podpis autora
88 s., slovenčina, francúzština
hmotnosť: 302 g

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý, autorské venovanie, podpis autora

NEPREDAJNÉ

*home* H-6-6*

Poláčkov pilier je súčasťou skalného útesu Havranica nachádzajúcom sa v malokarpatskom masíve. Pôvodne sa táto cesta volala Puškášov pilier podľa horolezca Arna Puškáša, ktorý sa ju pokúsil pokoriť, ale nebol úspešný. Nepodarilo sa mu preliezť cez horný previs, musel zlanovať a svoj pokus už neobnovil. V júli 1950 Štefan Poláček a Ladislav Vitek boli prví, ktorí túto cestu zvládli kompletne.

Po nečakanej a náhlej Štefanovej smrti 31. júla 1977, skoro dvadsaťsedem rokov po historickom výstupe, výbor klubu horolezcov v Trnave navrhol pilier premenovať na počesť a pamiatku Štefana. Návrh bol jednoznačne prijatý a Poláčkov pilier bol uvedený v tomto znení do neskôr spracovaného horolezeckého sprievodcu Po skalách Malých Karpát, čím sa toto nové pomenovanie zvečnilo.

Môj otec Štefan Poláček by sa dožil 18. decembra 2010 sto rokov. Na jeho počesť je táto kniha venovaná jeho horolezeckej vášni. Podnetom boli staré dobové fotografie, za ktoré sčasti vďáčíme otcovým životným priateľom a spoločníkom Eugenovi Nemešovi a Ladislavovi Vitekovi, ale veľkým dielom prispel aj Eric Favret, predseda Spoločnosti vysokohorských vodcov zo Chamonix, ktorý túto historickú dokumentáciu náležite okomentoval.

Maja Poláčková