Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 18. novembra 2018

PULEC, VLADIVOJ - ČESKOSLOVENSKÁ STÁTNÍ VYZNAMENÁNÍ, STÁTNÍ ČESTNÁ UZNÁNÍ A CENY

PULEC, VLADIVOJ

ČESKOSLOVENSKÁ STÁTNÍ VYZNAMENÁNÍ, STÁTNÍ ČESTNÁ UZNÁNÍ A CENY

SNTL - Nakladatelství technické literatury, Praha, 1980
Alfa, Bratislava, 1980
prebal Josef Týfa
20.000 výtlačkov
04-338-80

história, encyklopédie,
184 s., + 120 s. far. fot., čeština
hmotnosť: 605 g

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, knižničné pečiatky

5,00 € PREDANÉ

*bib13*





Odznak československého partyzána

byl zřízen usnesením vlády č. 621 ze dne 9. srpna 1946, zveřejněným vyhláškou ministra národní obrany č. 1723 ze dne 20. srpna 1946 (Úřední list, částka 163 ze dne 12. záři 1946). Odznak byl udělován jako upomínka československým partyzánům podle zákona č. 34/1946 Sb. ze dne 14. února 1946, jímž se vymezuje pojem československého partyzána. Odznak bylo možno udělit též příslušníkům spojeneckých států, kteří se zúčastnili utvoření československých partyzánských jednotek nebo bojů v nich. Odznak uděloval ministr národní obrany.

Odznak je z matného bronzu. Má tvar pěticípé hvězdy s postavou partyzána a nápisem „Čs. partyzán“ (viz přílohu C-56). Autorem výtvarného návrhu je národní umělec Josef Malejovský.

Věci odznaku československého partyzána spravuje federální ministerstvo národní obrany.
Zborovská pamětní medaile

byla zřízena usnesením vlády z 13. května 1947, které bylo uveřejněno ve Věcním věstníku ministerstva národní obrany č. 65 ze dne 8. listopadu 1947. Tato medaile byla udělena v roce 1947 jednorázově ke 30. výročí- bitvy u Zborova všem žijícím, padlým i zesnulým příslušníkům I. československé brigády — účastníkům bitvy u Zborova a dále československým střeleckým plukům Mistra Jana Husi, Jana Žižky z Trocnova a Jiřího z Poděbrad. Medaili uděloval ministr národní obrany.

Medaile je stříbrná. Na lícní straně je reliéf hlavy T. G. Masaryka a nápis „Pravda vítězí“ (viz přílohu C-57). Na rubu jsou zobrazeny plukovní prapory tří pluků I. československé střelecké brigády, které se zúčastnily bitvy u Zborova; připojen je nápis „Zborov“ a letopočet „1917-1947“. Autorem výtvarného návrhu je akademický sochař Jaroslav Heyduk.

Věci Zborovské pamětní medaile spravuje federální ministerstvo národní obrany.

Sokolovská pamětní medaile

byla založena usnesením vlády z 5. března 1948, které bylo uveřejněno ve Věcním věstníku ministerstva národní obrany č. 19 ze dne 13. března 1948.

Medaile byla udělena jednorázově k 5. výročí bitvy u Sokolova všem žijícím, padlým i zesnulým příslušníkům 1. československého samostatného polního praporu v SSSR — účastníkům bitvy u Sokolova a 1. československému samostatnému polnímu praporu v SSSR. Medaili uděloval ministr národní obrany.

Sokolovská pamětní medaile je bronzová; její výtvarné řešení je patrno z přílohy C-58. Na lícní straně je reliéf postavy sokolovského bojovníka se samopalem, nápis „Sokolovo“ a datum bitvy u Sokolova „8. III. 1943“. Na rubu medaile je lipová ratolest a nápisy „1. čs. samostatný polní prapor v SSSR“ a „Sokolovská pamětní medaile“. Autorkou výtvarného návrhu je akademická sochařka Herta Brandejsová.

Věci Sokolovské pamětní medaile spravuje federální ministerstvo národní obrany.

Bachmačská pamětní medaile

byla založena usnesením vlády z 5. března 1948, které bylo uveřejněno ve Věcním věstníku ministerstva národní obrany č. 19 ze dne 13. března 1948.

Medaile byla udělena jednorázově k 30. výročí bojů československých jednotek u Bachmače jednotkám a útvarům, které se činně účastnily bojů u Bachmače v roce 1918, jakož i všem žijícím, padlým a zesnulým účastníkům těchto bojů. Medaili uděloval ministr národní obrany.

Medaile je bronzová; její výtvarné řešení je patrno z přílohy C-59. Na líci medaile je reliéf bachmačského bojovníka s puškou a nápis „Bachmač“; na rubu je nápis „Pamětní medaile“ a letopočty „1918“ a „1948“. Autorem výtvarného návrhu je akademický sochař Jaroslav Heyduk.

Věci Bachmačské pamětní medaile spravuje federálni ministerstvo národní obrany.

Vyznamenání Za zásluhy — 10 let Lidových milicí

bylo zřízeno usnesením předsednictva ÚV KSČ ze dne 14. května 1957 a zařazeno mezi státní vyznamenání vládním nařízením č. 34/1959 Sb. ze dne 20. května 1959 ve znění vládního nařízení č. 82/1960 Sb. ze dne 30. června 1960, jímž bylo také stanoveno nošení insignie a stužky.

Vyznamenání má dva stupně. Vyznamenání prvního stupně bylo určeno k ocenění příslušníků Lidových milicí, kteří se zvlášť zasloužili o organizaci a výstavbu jednotek Lidových milicí nebo při bojových akcích prokázali nevšední hrdinství a obětavost, nebo kteří utrpěli při výkonu služby v Lidových milicích zranění, jež jim nedovolovalo další práci v Lidových milicích, a byli z toho důvodu z Lidových milicí uvolněni; udělovalo se též in memoriam příslušníkům, kteří při výkonu služby v Lidových milicích zemřeli. Vyzname-