DUFEK, OLDŘICH
SÝRY V KUCHYNI
Státní zemědělské nakladatelství, Praha, 1989
farebné fotografie Vladimír Havelka
obálka Miloš Kašpárek
80.000 výtlačkov
ISBN 80-209-0016-0
stravovanie, kuchárky, recepty,
208 s., čeština
hmotnosť: 257 g
mäkká väzba
stav: veľmi dobrý, knižničné pečiatky
0,90 €
*bib10*strav*
Další z řady malých kuchařek přináší téměř 400 předpisů na přípravu sýrových pokrmů vhodných pro nejrůznější příležitosti. Autor používá výhradně sýry u nás vyráběné a novými nebo méně obvyklými kombinacemi s dalšími surovinami vytváří celou řadu chuťově zajímavých pokrmů. Kromě předpisové části se čtenáři seznámí i se zajímavostmi z historie sýrů, se sýrovými etiketami, se zásadami správného ukládání sýrů a s přehledem našich sýrů. Publikaci jistě uvítají všichni, kdo si chtějí zpestřit jídelníček a zároveň dodržel zásady racionální výživy.