Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 15. novembra 2018

PEASE, ALLAN - PREČO MUŽI KLAMÚ A ŽENY PLAČÚ

PEASE, ALLAN

PREČO MUŽI KLAMÚ A ŽENY PLAČÚ
(Why Men Lie and Women Cry)

Media Klub, Bratislava, 2003
preklad Petra Šimkovičová
obálka Viera Fabianová
ISBN 80-551-0609-6

psychológia, medziľudské vzťahy, manželstvo
344 s., slovenčina
hmotnosť: 341 g

tvrdá väzba
stav: veľmi dobrý

3,60 € PREDANÉ

*H-6-4*

Kniha Prečo muži klamú a ženy plačú je pokračovaním úspešného bestselleru Prečo muži nepočúvajú a ženy sa nevyznajú v mape. Autori Barbara a Allan Peasovci opäť nenapodobiteľne skombinovali vedecké poznatky, pozorovanie medziľudskej komunikácie a neodolateľný humor. Nájdete v nej praktické a ľahko stráviteľné rady, ktoré vám pomôžu skvalitniť osobné i pracovné vzťahy.

Kniha vám okrem iného prezradí, prečo sa muži vyhýbajú záväzkom, prečo ženy plačú a citovo vydierajú mužov, prečo muži klamú a majú pocit, že im ženy neustále niečo vyčítajú!

ALLAN PEASE je autorom bestselleru Reč tela, z ktorého sa predalo viac ako štyri milióny výtlačkov. Napísal aj ďalšie štyri bestsellery.

BARBARA PEASOVÁ je výkonnou riaditeľkou inštitúcie Pease International, ktorá vydáva videonahrávky a organizuje kurzy a semináre pre obchodné a vládne kruhy po celom svete.

Sú medzinárodne uznávanými odborníkmi v oblasti ľudských vzťahov a komunikácie. Spolu napísali ďalšie dva bestsellery: Prečo muži nepočúvajú a ženy sa nevyznajú v mape a Prečo muži nemôžu robiť viac vecí súčasne a ženy rady rozprávajú.






2. Prečo muži ustavične prepínajú televízne programy?

Diaľkové ovládanie podľa ženy: nástroj na prepínanie rôznych televíznych programov Diaľkové ovládanie podľa muža: zariadenie na prepnutie 55 televíznych programov každé dve a pol minúty

Tisícročia sa muži na sklonku dňa vracali z lovu a večery trávili hľadením do ohňa. Muž vydržal sedieť v kruhu priateľov v stave podobnom tranzu dlhé hodiny bez toho, aby komunikoval. Ostatní muži od neho nechceli, aby hovoril alebo akokoľvek sa prejavoval. Bola to hodnotná forma oddychu a spôsob, ako získať energiu na ďalší deň.

Aj moderní muži na sklonku dňa „hľadia do ohňa“, ale berú si k tomu rôzne pomôcky: noviny, knihy a diaľkové ovládanie. Raz sme navštívili odľahlú deltu rieky Okavango v juhoafrickej Botswane, v púšti Kalahari. Všimli sme si, že nad dedinskou chatrčou majú satelitnú anténu na solárnu energiu. Vošli sme dnu a uvideli sme skupinku obyvateľov púšte oblečených v bedrových zásterkách zhromaždených okolo televízora. Diaľkové ovládanie išlo z ruky do ruky a všetci sa striedali v prepínaní programov. Mužské prepínanie programov rozčuľuje ženy na celom svete. Existuje drsný vtip, že mnohé ženy by svojich mužov rady pochovali s diaľkovým ovládaním pevne zovretým v ruke.

Na sklonku dlhého dňa ženy oddychujú pri televíznom programe, najmä pri akomkoľvek seriáli, v ktorom ide o komunikáciu a kde sa objavujú scény plné emócií. Ženský mozog je naprogramovaný tak, aby počúval dialógy a vnímal reč tela hercov. Ženu baví predvídať, ako dopadnú televízne vzťahy. Bavia ju aj reklamy. Pre muža je však sledovanie televízie úplne odlišnou zábavou, ktorou uspokojuje vlastné dôležité potreby. Mužský mozog je orientovaný na výsledky, na riešenie problémov - muž sa preto snaží čo najrýchlejšie pochopiť, o čo v konkrétnom programe ide. Keď prepína jednotlivé kanály, môže analyzovať problémy v každom programe a uvažovať nad potrebným riešením. Muž sa tiež rád zbavuje vlastných problémov tým, že sleduje problémy niekoho iného, čo vysvetľuje, prečo večerné televízne správy sleduje šesťkrát viac mužov ako žien. Mozog má naprogramovaný na to, aby sa v danom okamihu zaoberal len jednou vecou, preto keď sleduje problémy iných ľudí a necíti sa za ne zodpovedný, dokáže zabudnúť na svoje vlastné starosti. Tým sa zbavuje stresu, v čom mu pomáha aj surfovanie po internete, údržba auta, polievanie záhrady, cvičenie v posilňovni či často najobľúbenejšia činnosť zo všetkých, sex. Ak sa muž sústredí na jednu vec, dokáže zabudnúť na svoje problémy a cíti sa dobre.
Muži nechcú vedieť, čo je v televízii, chcú vedieť, čo ešte je v televízii.
Ak má starosti žena, je úplne jedno, či pritom niečo robí - jej myslenie zvládajúce viac vecí zároveň je úplne ovládané problémom. Ak sa chce cítiť lepšie, musí sa zo starostí vyrozpráva