
ZACHA, VLADIMÍR
JAHODY
Státní zenědělské nakladatelství, Praha, 1986
edícia Rostlinná výroba
ilustrácie Karel Kilberger
obálka Ondřej Švarc
4. doplnené vydanie, 70.000 výtlačkov
07-108-86
poľnohospodárstvo, záhradkárstvo, botanika, hobby,
224 s., čeština
hmotnosť: 210 g
mäkká väzba
stav: dobrý, knižničné pečiatky
1,10 €
*bib10* in *H-2-2*
Málokterý ovocný druh je mezi zahrádkáři tak oblíben jako právě jahodník, neboť krása jeho plodů se u něho spojila s jemností vůně i chuťovými kvalitami. Vedle všeobecné upotřebitelnosti v čerstvém i zpracovaném stavu i vysokého obsahu vitamínů je velmi cennou vlastností jahod především časnost sklizně. Po dlouhé zimě jsou prvním čerstvým ovocem, které se dostává na náš stůl. Na každé, i té sebemenší zahrádce se proto pro jahodník najde vždy kousek místa. Jak při pěstování postupovat, a který způsob použít, aby výsledek byl co nejlepší, o tom podrobně informuje tako knížka.