Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 27. marca 2023

NOONANOVÁ, PEGGY - KDYŽ KRALOVAL CHARAKTER

NOONANOVÁ, PEGGY

KDYŽ KRALOVAL CHARAKTER
Životní příběh Ronalda Reagana
(When Character Was King)

Ideál, Praha, 2004
edícia Dějinné zvraty a souvislosti (1)
preklad Božena Švehlová, Vladimír Šída
obálka Miloš Zajíc
1. vydanie
ISBN 80-901017-5-5

životopisy, história
372 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

3,00 €

*priva*bio*

Uběhlo už něco přes 20 let -období jedné generace - co Ronald Reagan poprvé vstoupil jako prezident do Bílého domu a podnítil revoluci. Od svých počátků v úřadě prezidenta se mu postupně dostávalo hlubokých sympatií od mnoha Američanů. Nyní, když se schyluje ke konci jeho života se mu dostalo to, čeho si zasloužil nejvíc - hlubokého uznání a respektu.

„Prezidenti obvykle odněkud pocházejí“, píše ve své knize Peggy Noonanová. Z čeho pramenila velikost Ronalda Reagana? Peggy Noonanová tvrdí, že tajemství Reaganova úspěchu vůbec nebylo žádným tajemstvím. Byl to jeho charakter -jeho odvaha, laskavost, vyrovnanost a téměř heroická trpělivost, kterou překonával neúspěchy - to bylo tou nejdůležitější příčinou jeho úspěchu.

Noonanová dále tvrdí, že jsou to právě tyto vlastnosti, které musí úspěšný prezident přinést do Bílého domu.

Peggy Noonanová byla zvláštní asistentkou prezidenta Ronalda Reagana v letech 1984 až 1986, poté odešla z Washingtonu do rodného New Yorku, kde dokončila svou první vynikající knihu „Co jsem viděla při revoluci“ (What I Saw at the Revolution). Od té doby se její články a eseje objevovaly v novinách a časopisech Time, Newsweek, The Washington Post, The New York Times, Forbes a v mnoha dalších publikacích. Je rovněž autorkou bestselleru „Proces proti Hillary Clintonové“ (The Case Against Hillary Clinton), který vyšel v nakladatelství The New York Times. Svými články přispívá do pravidelné rubriky deníku The Wall Street Journal a spolupracuje s ním jako redaktorka. Žije v Brooklynu v New Yorku.

Již od prvních dnů v prezidentském úřadě se Ronald Reagan těšil značné přízni veřejnosti a postupně si získal srdce mnoha Američanů. Jak ukazuje zvláštní prezidentova asistentka Peggy Noonanová, tajemstvím Reaganova úspěchu je jeho charakter: odvaha, vytrvalost, poctivost a neuvěřitelná trpělivost tváří v tvář překážkám. Vedle vlastních zjištění a reflexí zahrnuje Peggy Noonanová do svého vyprávění vzpomínky na prezidenta Reagana, o které se s ní rozdělili bývalý i současný prezident Bush, příslušníci Reaganovy tajné služby, její kolegové z Bílého domu a také členové Reaganovy rodiny. S jejich přispěním - a s vtipem a šarmem sobě vlastním - Peggy Noonanová postupně odhaluje pravou povahu muže, jenž je pokládán za iniciátora velkých dějinných zvratů dokonce i svými odpůrci. Její kniha tak má šanci stát se konečným slovem o Ronaldu Reaganovi - nejen jako o vůdci a politikovi, ale také jako o člověku.