Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 30. marca 2023

STEKLAČ, VOJTĚCH - VOLEJTE LINKU...

STEKLAČ, VOJTĚCH
ZEMEK, PAVEL

VOLEJTE LINKU...

Mladá fronta, Praha, 1989
edícia Třináct (187)
ilustrácie Vladimír Jiránek
prebal Vladimír Jiránek, Michal Houba
1. vydanie, 70.000 výtlačkov
ISBN 80-204-0043-5

literatúra česká, beletria, próza krátka, poviedky,
160 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

0,90 €

*priva2*belc*

Jsou autoři, kteří se zapřísahají, že své příběhy, jakož i osoby v nich vystupující, si od začátku až do konce vymysleli. My bychom mohli tvrdit pravý opak, protože svou fantazii jsme použili jen na změnu jmen aktérů jednotlivých příběhů. Linka důvěry je anonymní. Na jednom konci telefonu je ten, kdo by měl poradit, na druhé straně drží sluchátko někdo, kdo pomoc potřebuje. Problémy mohou být banální, ale i velmi závažné. My jsme vybrali takové, o nichž soudíme, že jsou spíše typické, a mohly by zajímat především mladé čtenáře. Tahle knížka vznikala velmi dlouho, neboť nejprve jsme si o ní jen povídali. Pak jsme začali příběhy třídit, zvažovat, vynechávat a doplňovat. Tedy od dne D, kdy jsme se rozhodli společně pracovat, uteklo už hodně vody. Samotné psaní už pak netrvalo zdaleka tak dlouho. Byla to, troufáme si tvrdit, téměř idylická pohoda, vždyť ani jednou jsme se při tom nepohádali. Ostatně, dost dobře to ani nešlo, protože jeden z nás je v sexuologii a psychiatrii pouhý laik. I když právě tento slabší článek našeho autorského týmu v skrytu své duše doufal, že si při práci na rukopisu vyslouží když už ne psychiatrické, tak alespoň jisté sexuální ostruhy. Budiž objektivně konstatováno, že se tak nestalo, neboť především láska... Ale zanechme planých řečí. Důležité je především, že po celý týden, večer či noci, je možné zavolat na linku důvěry či na linku důvěry mládeže. Obě čísla jsou v každém telefonním seznamu.

Vojtěch Steklač — Pavel Zemek