Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 16. marca 2023

JAMES, PETER - SRDÍČKO

JAMES, PETER

SRDÍČKO
(Sweet Heart)

Naše vojsko, Praha, 1996
preklad Irena Černá
1. vydanie
ISBN 80-206-0498-7

beletria, román, literatúra anglická, horor
224 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

2,50 €

*juran*belx-eng-hor*

Když Charley spatří idylický mlýn s přístavbami kolem, jezero a vířící vodní proud v náhonu, má zvláštní pocit; nemůže se ubránit silnému dojmu, že to všechno zná, že už tady někdy byla.

A přitom ví, že to není pravda. Charley a její manžel Tom se do Elmwood Mill nastěhují a ji od té doby nepřestávají pronásledovat neblahé vzpomínky z jakéhosi předchozího života. Přestože se oba manželé pokoušejí všemu čelit rozumovým vysvětlováním, počáteční nejasné vjemy se mění v jistotu, když vzpomínky jsou stále přesvědčivější a zlověstnější.

Na pomoc má přijít hypnóza, ale každé sezení končí představou zmaru a děsu. Je tu cosi skrytého, k čemu hypnotizér nemůže proniknout. Minulost pohřbila něco, co nyní procitá.

Zkoumáním zašlých dějů Charley neprozřetelně otevřela Pandořinu skřínku zlých sil. Příkrov už zavřít nelze. Hrůza je rozpoutána.

Peter James má už v anglické literatuře své pevné místo jako autor mimořádně úspěšných románů s tematikou nadpřirozených jevů. Svědčí o tom překlady do dvou desítek jazyků a filmové adaptace jeho děl.

Narodil se roku 1948 v Brightonu a po studiích pracoval řadu let jako filmař v Severní Americe. Roku 1977 se vrátil do Anglie a ujal se vedení rodinné firmy Cornelia James Ltd. Nyní žije v Sussexu s manželkou Georginou, s ovčáckým psem maďarského původu a údajně s jedním duchem římského centuriona.

Romány Petera Jamese (česky vydalo Naše vojsko PROROCTVÍ, PŘÍŠEŘÍ a PARAZIT) jsou založeny na autorových vlastních zkušenostech s úkazy mezi nebem a zemí, jež se vymykají běžnému smyslovému vnímání. Spisovatel tyto záležitosti vážně studuje, ale zbývá mu čas i na koníčka, jakým jsou staré automobily.