Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 27. marca 2023

NAROČNICKAJA, NATALIA - RUSKO A JEHO MIESTO VO SVETE

NAROČNICKAJA, NATALIA

RUSKO A JEHO MIESTO VO SVETE
Za čo a s kým sme bojovali
(Za čto i skem my vojevali)

Ottovo nakladatelství, Praha, 2007
preklad Jan Petránek, Klára Košková
ISBN 978-80-7360-647-3

história
208 s., čb fot., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: výborný

PREDANÉ

*priva*his*

Natalia Alexejevna Naročnickaja je dcérou akademika A. L Naročnického, významného ruského historika. Vyštudovala Moskovskú univerzitu medzinárodných vzťahov. Špecializuje sa na USA, Nemecko i na všeobecné problémy a smery v medzinárodných vzťahoch.

V rokoch 1982 - 1989 pracovala na sekretariáte OSN v New Yorku. Má hlboké znalosti medzinárodných vzťahov, medzinárodného práva, filozofie, jazykov a široký rozhľad v odbore nábožensko-filozofických základov histórie. Je autorkou mnohých vedeckých prác a niekoľkých kníh; najznámejšia -Rusko a Rusi vo svetovej histórii - vyšla v piatich jazykoch.

Natalia Alexejevna Naročnickaja je doktorkou historických vied, prezidentkou analytického Fondu historickej perspektívy, zástupkyňou vedúceho delegácie Štátnej dumy Ruskej federácie v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy, poslankyňou Štátnej dumy Ruskej federácie, podpredsedníčkou výboru pre medzinárodné vzťahy Štátnej dumy Ruskej federácie. Patrí k iniciátorom a spolupredsedom rozličných medzinárodných fór a občianskych združení, je autorkou ich koncepčných programov a vyhlásení na podporu nedeliteľnosti Ruska, prítomnosti ruskej armády v Čečensku (1994 - 1996) a na podporu ruskej pravoslávnej cirkvi. Vystupovala proti rozšíreniu NATO a postupu proti Juhoslávii.

Pri spomienkach na Veľkú vlasteneckú vojnu v posledných rokoch zovšednievajú tvrdenia, podľa ktorých ju v konečnom dôsledku zavinil Sovietsky zväz, preto by sa malo jeho víťazstvo chápať skôr ako porážka. Dá sa ešte čudovať súčasnému dojmu, že tá vojna sa vlastne ani neviedla za právo národov na samostatnú existenciu, za ich prežitie v toku svetových dejín, ale skôr za americkú demokraciu? Lebo práve na takú cynickú tézu čoraz častejšie narážame v západných médiách! Uplynie niekoľko rokov a v európskych učebniciach nájdeme výklad, z ktorého bude každému jasné, že na jednej strane bojovali demokratické Spojené štáty s Veľkou Britániou a na druhej dve totalitné monštrá. Pravdaže, v skutočnosti bolo všetko inak...

Natalia Naročnickaja