Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 15. marca 2023

VON MANSTEIN, ERICH - ZTRACENÁ VÍTĚZSTVÍ 1.

VON MANSTEIN, ERICH

ZTRACENÁ VÍTĚZSTVÍ 1.
Paměti německého polního maršála
(Verlorene Siege)

JOTA, Brno, 2006
edícia JOTA - Military
preklad Jiří Fidler
obálka René Senko
1. vydanie
ISBN 80-7217-429-0

história, II. svetová vojna,
440 s., čb fot., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

12,00 €

*priva*his*

Od listopadu 1942 do dubna 1944 působil generál polní maršál von Manstein v čele velitelství skupiny armád na jižním křídle sovětsko-německé fronty. Bojové události na frontě a své stálé střety s Adolfem Hitlerem ohledně strategických a operačních otázek popisuje ve druhém svazku pamětí.

Generál polní maršál Erich von Manstein je právem považován za nej významnější německou vojenskou osobnost období druhé světové války. Před válkou působil jako zástupce náčelníka štábu Hlavního velitelství pozemního vojska a velitel pěší divize, od léta 1939 až do jara 1940 byl náčelníkem štábu Skupiny armád Jih při bojových akcích proti Polsku a při přípravách válečného tažení proti Francii. Byl hlavním autorem plánu vojenského tažení, které rozhodlo v německý prospěch válku v západní Evropě. Bojové akce proti Francii prodělal jako velitel armádního sboru, v čele svého sboru se také připravoval na invazi na Britské ostrovy.

Od jara 1941 zastával funkci velitele motorizovaného sboru, se kterým v prvních měsících sovětsko-německé války přispěl k rychlému obsazení Pobaltí. Od podzimu 1941 stál v čele 11. armády, která bojovala na Krymu, kde odrazila sovětský útok na Kerčském poloostrově a v létě 1942 dobyla Sevastopol. Všechny tyto události jsou podrobně popsány v prvním svazku jeho pamětí v rozšířené a komentované podobě, čímž se k českému čtenáři dostává mnoho dosud nepublikovaných informací.