Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 25. marca 2023

TOLTEC - LÁSKA, VZTAHY A PŘÁTELSTVÍ

TOLTEC

LÁSKA, VZTAHY A PŘÁTELSTVÍ
Don Miguel Ruiz
(The Mastery of Love)

Pragma, Praha, 1999
preklad Jan Brázdal
ISBN 80-7205-940-8

medziľudské vzťahy, ezoterika
160 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: výborný

PREDANÉ

*priva*ezo*

Toltécká tradice říká, že k naší pravé povaze nás vede štěstí, svoboda a láska.

Prvním krokem je vědomí. Chceme--li najít svobodu, musíme si uvědomit, čím opravdu jsme. Nemůžeme být svobodný dokud nevíme, čím jsme a jakou svobodu hledáme. Toltékové říkali: "Říkejme si pravdu. "

Druhým krokem je transformace. Musíme se naučit být duchovními bojovníky, musíme sledovat své akce a reakce, abychom se osvobodili od svých znalostí, jež nás zotročují. To nám umožní změnit svůj život tím, že změníme své názory a přesvědčení.

Láska je výsledkem dokonalého zvládnutí vědomí a transformace. Z hlediska Toltéků všechno na světě tvoří láska. Láska je samotný Život. Naučíme-li se opravdu milovat, začneme žít v harmonii s duchem Života, který proudí naším tělem. Nejsme už tělem nebo myslí nebo duší; jsme Láskou. Každý náš čin je projevem Lásky a Láska nám přináší štěstí.

Když zvládneme Vědomý Transformaci a Lásku, získáme nazpět své božství a staneme se totožnými s Bohem. To je cílem Toltéků.

Don Miguel Ruiz se narodil na mexickém venkově v rodině léčitelů. Vychovala ho matka, která byla léčitelkou, a děda, který byl šamanem. Rodina očekávala, že Miguel přijme starodávné léčitelské dědictví a bude pokračovat v ezoterické tradici Toltéků. Miguel se však přihlásil na lékařskou fakultu a stal se chirurgem.

Automobilová nehoda však změnila jeho život. Jednou v noci na počátku sedmdesátých let usnul za volantem auta. Auto narazilo do betonové zdi. Don Miguel si pamatuje, že nebyl ve svém hmotném těle, když z auta vyprošťoval své dva přátele.

Ohromen tímto zážitkem začal intenzivně studovat lidskou povahu. Oddal se studiu starodávné moudrosti svých předků se svou matkou a dokončil své studium s jedním mocným šamanem v mexické poušti. Jeho děda, který už zemřel, ho dodnes učí v jeho snech.

Don Miguel Ruiz, nagual z rytířského rodu Orlů, nám předává učení starých Toltéků. Dnes žije v San Diegu v Kalifornii.

Don Miguel Ruiz vysvětluje názory a předpoklady vycházející ze strachy které podkopávají lásku a vedou k utrpení v našich partnerských vztazích. V několika moudrých příbězích nám ukazuje, jak léčit emoční rány, znovu nabýt svobodu, radost a hravost, na které máme všichni právo. V knize se dočtete:

• Proč „domestikace" a „představa dokonalosti" vedou k sebeodmítání

• Proč snaha ovládat druhé ničí naše vztahy • Proč se snažíme získat lásku druhých a jak objevit lásku ve svém nitru

• Jak odpouštět sobě i druhým

„Štěstí může přijít jen z vašeho vlastního nitra, neboť je výsledkem vaší lásky. Když si uvědomíte, že vás nikdo nemůže učinit šťastným a že štěstí je výsledkem vaší vlastní lásky, dosáhnete staré moudrosti Toltéků. "