Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 16. marca 2023

CLANCY, TOM - NET FORCE

CLANCY, TOM
PIECZENIK, STEVE

NET FORCE
(Net Force)

BB art, 2000
preklad Tomáš Bicek
ISBN 80-7257-161-3

beletria, literatúra americká, thriller
304 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

0,90 €

*priva*belx-usa-thr*

Děj knihy se odehrává v roce 2010, kdy je celosvětově rozšířeno používám počítačových sítí. Jelikož i v této oblasti se objevují zločinecké gangy, je k této problematice vydáno několik zákonů, nad jejichž dodržováním má dbát Kongresem ustanovené oddělení FBI, Net Force.

Po atentátu na šéfa tohoto týmu Steva Daye přichází na jeho místo dosavadní zástupce ředitele Alex Michaels. Ve stejnou dobu se začnou po celém světě hroutit nejdůležitější počítačem kontrolované mechanismy, například dopravní signalizace, následkem čehož dochází k obrovským ztrátám na životech.

Nový šéf Net Force tedy musí objasnit nejen vraždu svého předchůdce, ale i příčiny a pachatele těchto dalekosáhlých neštěstí. V tom mu samozřejmě pomáhá spousta kolegů, jeho asistentka Toni Fiorellaová, počítačový expert Jay Gridley a Jayův přítel, „náctiletý“ počítačový nadšenec Tyrone Howard, syn velitele úderné jednotky Net Force, Johna Howarda. Proti nim stojí profesionální vražedkyně Mora Sullivanová, gang čečenských mafiánů a v neposlední řadě klan mafiánů amerických.

Mora Sullivanová dostane od představitele americké mafie, Raye Genaloniho, úkol zavraždit Alexe Michaelse. Ačkoli se i na tuto práci připraví velmi pečlivě, útok se nezdaří. Jelikož je zvyklá své závazky plnit, rozhodne se útok zopakovat. Ještě předtím však musí zlikvidovat Genaloniho, který by ji mohl v budoucnu ohrozit.

Gridleyovi s Howardem se podaří vypátrat na virtuální dálnici stopu Čečence Vladimíra Plechanova, který spolu se svými komplici připravuje další část plánu na ovládnutí celého světa. Jakmile zjistí jeho totožnost, začínají přípravy na jeho únos z Čečny. Plukovník Howard se svou jednotkou odletí do Grozného, a do budovy Net Force vchází žena. jež má sice doklady jisté Christine Wessonové, ale ve skutečnosti jde o někoho zcela jiného...

Clancyho knihy z nakladatelství BB art: je autorem knih Hon na ponorku (The Hunt for Red October), Rudá bouře sílí (Red Storm Rising), Vysoká hra patriotů (Patriot Games), Kardinál z Kremlu " (Cardinal of the Kremlin), Jasné nebezpečí (Clear and Present Danger), Nejhorší obavy (The Sum of All Fears), Bez výčitek (Without Remorse), Čestný dluh (Debt of Honor), Z rozkazu prezidenta (Executive Orders) a Duhová šestka (Rainbow Six). Je také spoluautorem dvou šestidílných řad Operační centrum (Op-Center) a Net Force, jejíž první díl držíte v ruce a druhou část Net Force - Skrytá akta (Net Force - Hidden Agendas) připravujeme na jaro 2000.