Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 25. januára 2022

RIPLEYOVÁ, ALEXANDRA - SCARLETT

RIPLEY, ALEXANDRA

SCARLETT
Pokračovanie románu Margaret Mitchellovej Odviate vetrom
(Scarlett)

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1991
prebal Magdaléna Slovincová
ISBN 80-220-0375-1

beletria, román, literatúra americká
632 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

1,00 €

*juran*belx*

„S odhodlaním svojich predkov, ktorí neuznávali porážku, ani keď sa im škerila do tváre. Scarlett zaťato zdvihla bradu. Ešte môže získať Rhetta. Vedela, že môže. Nebolo chlapa, ktorého by nebola dostala, keď si to vzala do hlavy.

O tom všetkom porozmýšľam zajtra na Tare. Vtedy to už budem môcť vydržať. Zajtra si vymyslím, ako ho zase získať. Aj zajtra je deň. “

Týmito slovami sa končí najúspešnejší román americkej literatúry všetkých čias Odviate vetrom, mohutná epická freska z obdobia občianskej vojny, kde sa na pozadí zaujímavých historických udalostí, ktoré priniesli zánik starých južanských tradícií, odvíja nesmrteľný ľúbostný príbeh Scarlett O’Harovej a Rhetta Butlera.

Tento jediný román dovtedy celkom neznámej atlantskej žurnalistky Margaret Mitchellovej vyšiel prvý raz roku 1936, dosiahol mnohomiliónové náklady, preložili ho takmer do všetkých jazykov sveta a stále vychádza v nových vydaniach. Podobný strhujúci úspech ako kniha zaznamenalo aj jej filmové spracovanie s legendárnou Vivien Leighovou a Clarkom Gableom v hlavných úlohách.

Dediči autorských práv M. Mitchellovej nechceli dlho ani počuť o napísaní pokračovania slávneho románu, no napokon sa dali presvedčiť. Popredné newyorské vydavateľstvo Macmillan vypísalo autorskú súťaž, z ktorej vyšla víťazne Alexandra Ripleyová, autorka viacerých úspešných historických románov, lebo sa najväčšmi priblížila duchu a štýlu pôvodného románu.

Nadviazala na pretrhnutú niť románu na mieste, kde Scarlett vyslovuje presvedčenie, že si opäť získa svoju osudovú lásku.

Správa o pripravovanom pokračovaní románu M. Mitchellovej vyvolala v USA a na celom svete neobyčajný záujem. Milióny čitateľov naň netrpezlivo čakajú. Na základe rýchlej a úspešnej spolupráce slovenský čitateľ dostáva do ruky túto knihu súčasne s americkým vydaním.