Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 20. januára 2022

ŠIKULA, VINCENT - VILMA

ŠIKULA, VINCENT

VILMA

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1979
edícia Nová próza
prebal Michal Studený, Vladislav Rostoka
1. vydanie, 14.000 výtlačkov
13-72-082-79

beletria, román, literatúra slovenská
224 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

1,00 €

*barpe*bels*

Keby ste sa opýtali autora tejto knižky, ako prišiel na myšlienku napísať trilógiu (Majstri, Muškát, Vilma), odpovedal by vám, že mu nikdy nič takého vôbec na um neprišlo. Pred rokmi začal písať knihu o Imriškovi Guldánovi, o jeho otcovi a bratoch, pri písaní sa mu však čoraz väčšmi dostávala do popredia Imrova žena — Vilma. Takže záverečná časť trilógie, ktorú vám autor dnes predkladá, vznikla — pravdaže, v inej podobe — na začiatku.

Len potom, dodatočne sa autor v Majstroch a v Muškáte vrátil ku Guldánovcom.

A pretože ani do troch románov Sa mu „nevmestilo" všetko, čo chcel čitateľovi povedať, v týchto dňoch už chystá preňho zase nové dielo.

Vincent Šikula - narodil sa 19. októbra 1936 v Dubovej pri Modre. Vyštudoval Štátne konzervatórium v Bratislave. Krátky čas učil na ľudovej škole umenia v Modre a niekoľko rokov bol dramaturgom Slovenského filmu. Je redaktorom vydavateľstva Slovenský spisovateľ. Doteraz vydal: Na koncertoch sa netlieska (1964), Možno si postavím bungalow (1964), Pán horár má za klobúkom mydleničku (1965), Nebýva na každom vŕšku hostinec (1966), S Rozarkou (1966), Prázdniny so strýcom Rafaelom (1966), Povetrie (1968), Majstri (1976), Muškát (1977), Vlha (1978), Ďura, pozdrav Ďura (1978).