Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 29. januára 2022

GORDON, NOAH - ŠAMAN

GORDON, NOAH

ŠAMAN
(Shaman)

Motýľ, Bratislava, 1993
séria Dynastia Coleovcov
preklad Miroslav Tkáč
obálka Ladislav Donauer
1. vydanie
ISBN 80-900453-6-7
 
beletria, román, literatúra americká
400 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

PREDANÉ

*juran*petca*in*belx*

Autor v tomto románe stvárnil Roba J. Cola, potomka rodiny, ktorej celé generácie sa venovali medicíne. Keď sa pre svoje názory stal v Škótsku nežiadúcim, uteká do osídľujúcej sa Ameriky.

V Bostone nájde prácu ako asistent známeho chirurga O. W. Holmesa. Čoskoro sa však mladý Rob J. vyberie na západ, do krajiny, kde osídlenci ešte nestačili zničiť indiánsky kmeň Saukov.

Tu vlastne začína pozoruhodný príbeh rodiny Colovcov. Príbeh, v ktorom je narodenie i smrť, láska i nenávisť, priateľstvo a neľútostné súperenie, utrpenie, choroby, ale aj vyzdravenie. Staneme sa svedkami revolučných objavov v medicíne, začiatkov používania úplnej anestézie a zavádzania hygieny i dezinfekcie do lekárskej praxe. Rozhodujúce pre celkové chápanie hlavného hrdinu sa stane stretnutie s medicinmankou Makwa - ikwou. Indiánka z kmeňa Saukov zasvätí Roba J. do liečivej sily prírody a do sugestívnej duševnej podpory pacientom.

Práve ona dá Robovmu synovi prezývku Šaman, lebo chlapec od malička ľahko vniká do tajomstiev prírodného liečiteľstva. Sám po detskej chorobe ohluchne.

Šaman tvrdo a neúnavne bojuje proti svojmu postihnutiu a stáva sa prvým hluchým lekárom v Amerike.

Dej bohatý na osobné, ale i erotické zážitky si môžete prečítať v tejto mimoriadnej knihe. Román vzápätí po vydaní obsadil popredné miesta v tabuľkách najpredávanejších kníh.

V Nemecku sa stal najpredávanejšou knihou minulého roka.

Šaman je obdivuhodne vyrozprávaný príbeh o vidieckom lekárovi a mladej žene, ktorej zachránil život, o otcovskej láske k hluchému synovi, ktorý sa jedného dňa stane následníkom hrdej lekárskej tradície. Román opisuje život dvoch generácií na hranici rodiacej sa civilizácie, ako aj utrpenie na bojiskách občianskej vojny. Je to strhujúci obraz mladej Ameriky, mužov a žien, ktorí sa v nej usadili.

Pripravujeme knihu LIEČITEĽ, ktorá je ďalšou z trilógie o Colovskej lekárskej dynastii, ktorou sa autor Noah Gordon (65) vo svete preslávil.