Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 23. januára 2022

ARNAU, FRANK - HORÚCI ASFALT-RIO / VÝSTREL BEZ OZVENY / VRAŽDA BOLA CHYBOU RÉŽIE

ARNAU, FRANK

HORÚCI ASFALT-RIO / VÝSTREL BEZ OZVENY / VRAŽDA BOLA CHYBOU RÉŽIE

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1970
edícia Zelená knižnica
preklad Ivan Krčméry, Ľudmila Rampáková, Eva Rosenbaumová
obálka Ivan Vychlopen
1. vydanie, 40.000 výtlačkov
13-72-080-70

beletria, román, detektívky, literatúra švajčiarska
600 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, prebal poškodený

0,90 €

*juran*belx*

HORÚCI ASFALT-RIO - Aj tento kriminálny román, ktorého dej sa širokým oblúkom klenie od Tangeru cez Rio de Janeiro a Sao Paulo až do vnútrozemia Brazílie, poskytne čitateľovi hlboký zážitok napätia. Zdanlivo bezvýznamná a s ničím nesúvisiaca smrť Roya Denvera na palube luxusného parníka Bermuda Star je východiskovým bodom zločinu, ktorý sa podarí odhaliť takému skúsenému kriminalistovi, ako je komisár Gaston Lamont z Interpolu.

Čitateľ prežíva z bezprostrednej blízkosti všetky zápletky, či sa už odohrávajú v exotickej metropole, v pralesom obkolesených baniach alebo na hadej farme Butantan. Stáva sa svedkom citov, posadnutostí a vášní, ktoré dovádzajú ľudí až k najstrašnejšiemu zločinu — vražde.

VÝSTREL BEZ OZVENY - Tentoraz sme s hlavným komisárom Reyderom na večierku v prepychovej vile jeho dávneho známeho Nissima Cordana, svetobežníka rumunského pôvodu. Reyder stretáva Cordana náhodou, po dvadsiatich rokoch, a netuší, do akých pochybných obchodov je zapletený. Spoločnosť je ozaj „medzinárodná“, zábava neviazaná a končí sa hypnotickou seansou, pri ktorej má byť obeťou fingovanej vraždy Cordanova krásna žena. Slepé náboje Eleonoru neusmrtia — zomiera niekto iný: Nissim Cordanu.

VRAŽDA BOLA CHYBOU RÉŽIE - Západoberlínsky advokát dr. Egon Neumark je známym obhajcom, ktorého si celá verejnosť váži. Má zabehanú advokátsku prax so širokou klientelou. Na prvý pohľad je to človek, ktorému vlastne nič nechýba. No jeho súkromný život je pravým opakom jeho sudcovskej činnosti. Zápletky so ženami, hazardné hry a napokon aj užívanie narkotík dovedú tohto úspešného muža — ktorý príliš miluje svoju slobodu, než aby sa oženil — na pokraj krachu. Dlžoby mu prerastajú cez hlavu a hrozí mu, že odhalia aj jeho pochybné finančné machinácie. Tu sa odrazu naskytne lákavá príležitosť, ako sa zbaviť finančných ťažkostí. Treba len šikovne zahrať úlohu korektného, prepracovaného človeka, v ktorom sa prebudí v zrelých rokoch úprimný cit... A tu sa v ňom zrodí najprv hmlistý, potom konkrétny plán, ktorý tvorí jadro tohto veľmi civilného aj psychologicky fundovaného kriminálneho románu.