Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 27. januára 2022

PALMER, MICHAEL - POSLEDNÍ CHIRURG

PALMER, MICHAEL

POSLEDNÍ CHIRURG
(The Last Surgeon)

Aktuell, Bratislava, 2013
preklad Petra Klůfová
obálka Ľubica Štuková
ISBN 978-80-89153-97-8

beletria, román, literatúra americká
286 s., čeština 

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

PREDANÉ

*juran*belx*

„Nejde o to, zda zemřeš, ale jak zemřeš. “  

Ve svém nejnovějším románu přináší Michael Palmer napínavý příběh o obětavém lékaři, jenž čelí psychopatickému vrahovi, který povýšil vraždu na druh umění. Doktor Nick Garrity, traumatolog, který si z mise v Afganistanu přivezl posttraumatickou stresovou poruchu, poskytuje bezplatnou lékařskou pomoc bezdomovcům a chudým lidem ve Washingtonu a Baltimoru. Zároveň nepřestává hledat svého nejlepšího přítele Umberta Vasqueze, který mu ve válce zachránil život, ale sám se pak psychicky zhroutil a skončil na ulici. Nikdo ho neviděl od chvíle, kdy se před čtyřmi roky hrdě svěřil přátelům, že ho armáda povolala na tajnou misi.

Jillian Coatesová, sestra na psychiatrii, pátrá po vrahovi své sestry Belle, třebaže policie ji přesvědčuje, že Belle spáchala sebevraždu. Tomu však Jillian nevěří. Má jen velmi nejasný záchytný bod, který ji ale dovede k Nickovi Garritymu.

Kdosi ale zametá stopy a jde doslova přes mrtvoly. Jejich sokem je geniální a nemilosrdný vrah, pro kterého je nájemné vraždění nejenom práce, ale především poslání, způsob naplnění jeho existence. Ale čím blíž je Jilliam s Nickem k rozluštění záhady, tím více sami riskují život...

Michael Palmer i tentokrát obohatil své dílo o podrobnosti z lékařského prostředí, psychiatrie, politiky i tajných služeb, které znají jenom zasvěcenci.
Michael Palmer není jen spisovatel, ale i zástupce ředitele Massachusettské lékařské společnosti pro zdravotní pomoc lékařům, kteří trpí psychickou chorobou či některým druhem závislosti. S rodinou žije na východě státu Massachusetts.