Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 22. januára 2022

DU MAURIER, DAPHNE - REBEKA

DU MAURIER, DAPHNE

REBEKA
(Rebecca)

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1969
preklad Zuzana Kubišová, Magda Brandoburová
obálka Milan Vavro
4. vydanie, 50.000 výtlačkov
13-72-086-69

beletria, román, literatúra anglická
416 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, prebal ošúchaný

0,90 € 

*barpe*belx*

DAPHNE DU MAURIER sa narodila 13. mája 1907 v Londýne. V Paríži študovala umenie a literatúru, potom sa vydala a žila v Anglicku na juhovýchodnom cornwallskom pobreží. Od miestnych rybárov, námorníkov a lodiarov sa dozvedela všeličo o živote v minulom storočí, čítala rodinné kroniky, mala rada príbehy o lodiach, pomeroch a ľuďoch, po ktorých ostali už len spomienky, a z toho všetkého načrtla ako dvadsaťdvaročná osnovu románu The Loving Spirit. O niekoľko rokov sa k tejto téme vrátila a spracovala ju v románe Jamaica Inn, neskoršie sfilmovanom. Iné jej romány sú: Rebecca, ľll Never Be Young Again, The Progress of Julius, Frenchman’s Creek, The Hungry Hill a The King’s General. Okrem toho napísala Daphne du Maurier štúdiu o rodine du Maurierovcov cd polovice 18. storočia, nazvanú The du Mauriers, a veľmi úspešnú divadelnú hru The Years Between.

Daphne du Maurier vie výstižne zachytiť charaktery, píše s veľkou predstavivosťou a vynachádzavo splieta konflikty. Má pochopenie pre ľudské slabosti a veľmi dobre pozná prostredie, z ktorého čerpá látku. Preto píše jasne, zrozumiteľne a presvedčivo.

V slovenskom preklade poznajú naši čitatelia iba román Rebeka. Vyšiel r. 1946 a teraz ho znovu vydávame pre veľký ohlas, ktorý vtedy román vzbudil. Je to príbeh o dvoch ženách majiteľa starého anglického panstva, o jednej krásnej a zbožňovanej a druhej neskúsenej, plachej a citlivej. Príbeh je zahalený do tajomnej atmosféry starého kaštieľa a podfarbený hučaním mora. Výborne zachycuje prostredie a spôsob života bohatej anglickej rodiny, prináša stále nové a nové zápletky a strhne čitateľa svojou napínavosťou.