Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 26. januára 2022

VINE, BARBARA - ŠALAMOUNŮV KOBEREC

RENDELL, RUTH
a.k.a. VINE, BARBARA

ŠALAMOUNŮV KOBEREC
King Solomon´s Carpet

Slovanský dům, Praha, 2002
preklad Martina Uhrinová
prebal Klára Pánková
ISBN 80-86421-82-1

beletria, román, literatúra anglická, detektívky
318 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

1,50 €

*juran*belx*

Ústřední postavou knihy Barbary Vine Šalamounův koberec je londýnské metro. Už od úvodní kapitoly, ve které v něm zemře nejmenovaná postava, určuje děj celého románu - stává se smrtící pastí, azylem i zdrojem obživy. Každý z tajemných hrdinů této knihy je něčím zvláštní - a autorka dovede skvěle proniknout do jejich zločinného a psychopatického myšlení. Mistrně rozvíjí zápletku, napětí neustále stoupá a ke konci je téměř nesnesitelné. Čtenář pocítí silnou předtuchu, že se musí stát něco hrozného ale co to bude? A odkud to udeří? Touha dozvědět se, proč se hlavní postavy vzájemně zabíjejí, je stejně silná jako touha poznat, jak to dělají. Barbara Vine zde přetvořila celý žánr detektivních příběhů. Dokázala svou jedinečnou schopnost spojovat všední stránky života s temnými impulsy touhy, posedlosti a strachu.

Barbara Vine je temnou stránkou Ruth Rendeli. Většina postav v jejích knihách jsou šílenci, zlí a nebezpeční, kteří se snaží uniknout ze skutečného světa a vzájemně při tom do sebe narážejí. Šalamounův koberec, jedna z jejích nejlepších knih, v sobě spojuje autorčiny morbidní vlohy a palčivý pocit, že život je podivný, iracionální a nespravedlivý. Svět psychopatů, který stvořila, je neobyčejně působivý, protože vzbuzuje strach, že vše normální je v ohrožení.

Barbara Vine je pseudonym světoznámé autorky detektivních bestsellerů Ruth Rendeli. Napsala řadu románů, z nichž většina byla oceněna literárními cenami. Je členkou Královské literární společnosti. V roce 1991 jí Svaz autorů detektivek udělil Diamantovou dýku za celoživotní dílo.

Román Šalamounův koberec byl oceněn Zlatou dýkou.