Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 26. januára 2022

CORNWELLOVÁ, PATRICIA - POSTEĽ Z KOSTÍ

CORNWELLOVÁ, PATRICIA

POSTEĽ Z KOSTÍ
(The Bone Bed)

Ikar, Bratislava, 2014 
preklad Miriam Ghaniová
obálka Emil Křižka
ISBN 978-80-551-3723-0

beletria, román, literatúra americká
320 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

PREDANÉ

*juran*belx*

Aj v ďalšom románe Patricie Cornwellovej Posteľ z kostí sa objavuje populárna hlavná hrdinka Kay Scarpettová spolu s Marinom, Bentonom a Lucy. Doktorka sa cíti zradená a opustená, takúto ju jej čitatelia ešte nepoznajú.

V kanadskej divočine, ďaleko od civilizácie, zmizne pri vykopávkach slávna archeologička. Jediný dôkaz, že sa jej niečo stalo, putuje tisícky kilometrov na juh k forenznej patologičke doktorke Kay Scarpettovej a ona netuší prečo.

Udalosti nadobúdajú závratnú rýchlosť a objaví sa ďalšia mŕtva žena. Doktorka Scarpettová vyloví v bostonskom zálive telo staršej ženy so zvláštnymi závažiami na členkoch, a aby toho nebolo dosť, do lán na závaží sa zaplietla aj morská korytnačka. Scarpettová tuší, že záhadné zmiznutie paleontologičky je spojené s touto vraždou, ako aj so zmiznutím ďalšej ženy, manželky bohatého podnikateľa Channinga Lotta. Všetky spája násilie a odohrali sa za čudných okolností.

Scarpettová postupne prichádza na to, že nebezpečenstvo preniklo hlbšie k nej a do jej najbližšieho okolia. Jej neter Lucy sa stále vyjadruje v hádankách. Hlavný vyšetrovateľ. Pete Marino mal podozrivý kontakt s jednou z mŕtvych a Scarpettovej manžel, forenzný psychológ FBI Benton Wesley, tiež skrýva svoje tajomstvá. Doktorka sa cíti osamelá, zraniteľná a zradená. Postupne prichádza na to, že vrah je mimoriadne krutý, bezcitný a blíži sa...

Patricia Cornwellová (1956) patrí k najpredávanejším autorom sveta, jej diela boli preložené do 36 jazykov a vyšli vo viac ako 50 krajinách. Je zakladateľkou Virgínskeho inštitútu forenzných vied a medicíny, zakladateľkou Národnej forenznej akadémie, členkou Poradného výboru forenzných vied v New Yorku. V roku 2008 získala Galaxy British Book Awards za najlepší kriminálny triler roka a stala sa tak prvou Američankou, ktorá dostala toto ocenenie. V roku 2011 získala za svoje romány medailu od francúzskeho ministerstva kultúry. Už jej prvý román Postmortem (1990) so súdnou patologičkou Kay Scarpettovou zaznamenal celosvetový úspech. Udelili jej zaň päť najdôležitejších literárnych ocenení za najlepšiu knihu s kriminálnou zápletkou v USA aj v Európe v priebehu jedného roka.

Vo vydavateľstve Ikar z jej novšej tvorby vyšli romány Červená hmla (2013), Posledný prístav (2012), Faktor Scarpettová (2011), Doktorka Scarpettová (2009), Predná línia (2009) či Kniha mŕtvych (2008).