Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 23. januára 2022

JAMES, PETER - PROROCTVÍ

JAMES, PETER

PROROCTVÍ
(Prophecy)

Naše vojsko, Praha, 1994
preklad Milena Havlová
1. vydanie
ISBN 80-206-0380-8

beletria, román, literatúra anglická, horor, ezoterika
224 s., čeština
 
tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

1,00 €

*juran*belx*

Začalo to náhodným setkáním se spolužákem v restauraci, který mladé archeoložce Francesce Monsantové pověděl o smrti jednoho z jejich společných přátel. Poté následovaly další hrůzné tragédie, které - jak si Frannie namlouvala - přece nemohly souviset s vdovcem aristokratického původu Oliverem Halkinem a jeho osmiletým synem Edwardem. To už se ale nový vztah Frannie k Oliverovi začal měnit v děsivou noční můru bizarních náhod a krvavého neštěstí.

Pro Frannie najednou nebylo bezpečno ani v ulicích Londýna, ani v Oliverove venkovském zámku. Postupně však, jak se seznamovala s historií rodu i významností zdánlivých náhod, začala tušit pravdu. Přesto stále ještě nevěděla dost, aby mohla zabránit zlu, tvrdě zasahujícímu do životů všech, na nichž jí záleželo...

Jamesův první román POSEDLOST byl hodnocen kritikou jako „ten typ knihy, která může Stephena Kinga sesadit z vrcholu žebříčku nejprodávanějších knih“. Jiný román PŘÍŠEŘÍ kritika označila za „znamenitě napsaný napínavý příběh“. Avšak PROROCTVÍ je vskutku nejnapínavější a nejpůsobivější dílo, které Peter James dosud napsal.

PETER JAMES, anglický spisovatel, je autorem literárních bestsellerů, jež se zabývají nadpřirozenými jevy.

Narodil se v Brightonu v roce 1948. Po studiích na filmové škole založil nezávislou produkční společnost v Kanadě a natočil osm filmů, z nichž jeden (Dean of Night) byl oceněn.

Když se vrátil do Anglie, vytvořil novou společnost, která se široce podílí na filmové i televizní produkci (v nedávné době to byl např. film Biggies).

V roce 1977 se ujal vedení rodinné firmy Cornelia James Ltd.

Žije v Sussexu se svou ženou a psem. Kromě filmové a literární tvorby se zabývá studiem lidských prožitků mimo vlastní tělo, např. při klinické smrti. Vážně se zajímá o nadpřirozené jevy. K jeho velkým vášním patří také stará auta.

Jeho romány byly přeloženy do dvou desítek jazyků. Ke knize PROROCTVÍ napsal filmový scénář, takže jistě i čeští čtenáři budou mít příležitost zhlédnout po čase film.