Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 12. januára 2022

MOSS, ROBERT - TŘI "POUHÉ" VĚCI

MOSS, ROBERT

TŘI "POUHÉ" VĚCI
okusit sílu snů, náhody a fantazie
(The Thee "Only" Things)

Triton, Praha, 2010
edícia CEDR (10)
preklad Johana Elisová
obálka Dagmar Krásná
1. vydanie
ISBN 978-80-7387-359-2 

ezoterika, psychológia, motivácia
248 s., čeština

tvrdá väzba
stav: dobrý, prvých 50 strán podčiarkovaný text

PREDANÉ

*juran*ezo*

V každodenních situacích, kdy jsme ve vleku spěchu, stresu, programu druhých lidí a jejich očekávání, často ztrácíme hlubší smysl toho, proč žijeme. Zaplétáme se do problémů, které nelze vyřešit na úrovni myšlení a bytí, na níž se právě nacházíme.

S pomocí tří "pouhých“ věcí objevíme tajemství tvořivého života. Začne nám docházet, že určité lidi, události a příležitosti buď přitahujeme, nebo naopak odpuzujeme. Závisí to na naší energii a stavu naší mysli. Pochopíme, že mezi vnitřním a vnějším, subjektivním a objektivním neexistují žádné nepropustné hranice. Zapamatujeme si, že vášně duše dokážou zázraky a že nejlepší výkony podáváme, když zapojíme svou hravost. Jakmile odhalíme moc snů, pravidla náhody a možnosti fantazie, možná zalitujeme, že nám to trvalo tak dlouho, než jsme v životě tyto nástroje objevili - nástroje, které jsou naprosto jednoduché, a přesto mají moc změnit naše životy i náš svět.

V této knize proniknete do podstaty devíti mocí snění, devíti pravidel náhody a sedmi otevřených tajemství fantazie. Nechte se inspirovat příběhy, v nichž uvedené dary využili lidé, kteří změnili svět. Naučte se úžasné hry, při nichž zapojíte intuici, uzdravíte sebe sama a vnesete do každodenního života nový rozměr.

Robert Moss je průkopníkem aktivního snění, originální syntézy šamanismu a moderní práce se sny. Narodil se v Austrálii. V dětství prošel třikrát zkušeností blízké smrti. Díky přátelství s australskými domorodci poprvé poznal tradiční kulturu lidí, kteří sní a své sny ctí. Moss pořádá populární semináře po celém světě včetně tříletého výcviku pro učitele aktivního snění. Je bývalým profesorem starověké historie na Australské národní univerzitě, autorem bestsellerů, novinářem a nezávislým badatelem.

Vydal řadu knih, ve kterých se věnuje snění a imaginaci: Vědomé snění (Triton, 2009), Dreamgates, Coincidence and Imagination a The Secret History of Dreaming.