Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 9. januára 2022

GARDNER, EARL S. - PRÍPAD ĽADOVÝCH RÚK / PRÍPAD NEPRAVEJ STAREJ SLEČNY / PRÍPAD NERVÓZNEHO SPOLUVINNÍKA

GARDNER, EARL S.

PRÍPAD ĽADOVÝCH RÚK / PRÍPAD NEPRAVEJ STAREJ SLEČNY / PRÍPAD NERVÓZNEHO SPOLUVINNÍKA
(The Case if the Ice-Cold Hands / The Case of the Spurious Spinster / The Case of the Nervous Accomplice)

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1971
edícia Zelená knižnica
edícia Perry Mason (3)
preklad Gabriela Hanáková, Katarína Jusková, Irena Lifková
obálka Ján Meisner
1. vydanie, 50.000 výtlačkov
13-72-056-71

beletria, román, literatúra americká, detektívky
546 s., slovenčina

tvrdá väzba

0,90 € stav: dobrý, bez prebalu *juran*belx*
1,00 € stav: dobrý, prebal poškodený *juran*belx*

Keď sa v moteli nájde mŕtvola obložená suchým ľadom a istá slečna, ktorá sa dovtedy správala vrcholne podozrivo, má abnormálne studené ruky, aj sám Mason zapochybuje, či sa má pustiť do jej obhajoby. Dievčina tvrdí, že mŕtvolu tam našla. Ozaj našla? Nemá v tej vražde prsty? Akú úlohu tu hrá jej brat s milenkou? Podozrivých je veľa, ale vrah zrejme len jeden. A Mason sa podujme na to, aby vyriešil túto záhadu.

V Prípade nepravej starej slečny mladá sekretárka Sue Fisherová stŕpne od prekvapenia, keď jej donesie do kancelárie šéfov sedemročný synček škatuľu z topánok, napchatú stodolárovými bankovkami. Chlapček tvrdí, že škatuľa patrí oteckovi, otecko sa zas ku škatuli nepriznáva. Sue schová škatuľu do trezoru, čosi sa jej nepozdáva, preto požiada o pomoc Perryho Masona — a je najvyšší čas; začínajú sa diať čudné veci a ju obvinia najmenej z jednej vraždy.

V poslednom príbehu mladá žena Sybil tuší, že ak niečo ihneď nepodnikne, príde o manžela. A teda podniká. Nahovorí Perryho Masona, aby odkúpil akcie istej spoločnosti, čím poškodí finančné záujmy sokyne. Mŕtvola nedá na seba dlho čakať, a takisto rýchlo má polícia v hrsti aj osobu podozrivú z vraždy. Všetky okolnosti svedčia proti nej, Mason zachraňuje, ako sa dá, zapojí do toho aj svoju sekretárku Dellu a celý detektívny aparát Paula Drakea. Rozuzlenie, ako vždy, je nečakané — dajte sa prekvapiť.