Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 1. mája 2019

ANDERSEN, HANS CHRISTIAN - MALÁ MORSKÁ PANNA

ANDERSEN, HANS CHRISTIAN

MALÁ MORSKÁ PANNA
(Eventyr og Historier)

Mladé letá, Bratislava, 1984
preklad Jaroslav Kaňa
ilustrácie Albín Brunovský
4. vydanie, 35.000 výtlačkov
66-173-84

beletria, rozprávky, knihy pre deti, literatúra dánska,
200 s., slovenčina
hmotnosť: 880 g

tvrdá väzba, veľký formát

12,00 € 8,90 € stav: dobrý *petca*dets*
9,90 € stav: veľmi dobrý *tomzom*dets-sklad*

PREDANÉ stav: dobrý *juran*det*
PREDANÉ stav: dobrý, bez prebalu *kolha*

Veľký dánsky rozprávkar Hans Christian Andersen dokázal vo svojich rozprávkach objaviť krásu a cit aj v tých najobyčajnejších veciach. Už od malička bol citlivým pozorovateľom, poslucháčom a rozprávačom. Udivoval svoje okolie nezvyčajnou schopnosťou vymýšľať si. Preto vo výbere rozprávok Malá morská panna nájdeme rozprávky, ktoré sú blízke našim ľudovým rozprávkam (Čo robí starký, to je vždy správne, Hlúpy Jano), rozprávky o veciach, ktoré už doslúžili (Stará lampa, Starý dom) aj veselé príbehy zo života plné huncútstiev (Snehuliak, Prasiatko na peniaze, Blšiak a profesor).

V rozprávkach oddávna víťazilo dobro nad zlom, zrkadlila sa v nich túžba ľudí po šťastí. Andersen sa vždy usiloval o to, aby jeho umenie pomáhalo ľudu. Chcel, aby všetci ľudia boli šťastní, dobrí a spokojní. Vedel sa však kriticky a neľútostne postaviť voči zlým ľudským vlastnostiam (Kvapka vody, Žiaľ, Hnojival). Jednou z najčarovnejších je rozprávka Ole Zatvoročká. Andersen v nej priam hýri fantáziou a veselými výmyslami, prelína sen so skutočnosťou a svojou hrou oživených vecí prekvapuje čitateľa.

Veľký rozprávkár už nežije, ale jeho rozprávky čítajú malí aj veľkí už po dve storočia. Čítajú ich preto, aby znova a znova obdivovali čaro rozprávkového sveta a nezvyčajné rozprávačské umenie Andersena.