Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 4. mája 2019

MURPHY, JOSEPH - MOC PODVĚDOMÍ

MURPHY, JOSEPH

MOC PODVĚDOMÍ
(The Power of Your Subconscious Mind)
Velká kniha vnitřního a vnějšího rozvoje

Knižní klub, 1993
preklad Olga Kolečková
obálka Roman Řepa
ISBN 80-75634-08-2

ezoterika, psychológia experimentálna, parapsychológia, psychológia,
240 s., čeština
hmotnosť: 323 g

tvrdá väzba
stav: veľmi dobrý

2,60 € PREDANÉ

*kolha* in *H-kris*

Světoznámý bestseller učitele pozitivního myšlení dr. J. Murphyho, význačného představitele proudu psychologického myšlení, jež vyzvedá úlohu podvědomí v lidské psychice. Podvědomí je podle autora dokonce rozhodující silou, která určuje nejen duševní, ale také tělesný a společenský rozvoj člověka a na množství konkrétních příkladů dr. Murphy uvádí, jak postupovat, aby člověk dosáhl úspěchu v zaměstnání, podnikání apod. Autor nám tak pomáhá při hledání kladných řešení našich životních situací.











KAPITOLA 13

Podvědomí a zázračný spánek

Asi osm hodin denně, tedy přibližně tretinu života, stráví člověk spánkem. Tento prírodní zákon platí nejen pro lidi, ale i pro svět zvířat a rostlin. Zařídil to tak Bůh a je mnoho pravdy na slovech: „... Bůh dopřává svému milému spánek.“ Žalmy 127, 2.

Často se lze setkat s názorem, že účelem spánku je doplnit síly, které se ve dne namáhavou prácí vyčerpaly. Tento názor lze přijmout jen s určitými výhradami. Také ve spánku přece pokračují všechny životně důležité orgány, jako srdce a plíce, ve své činnosti. To, co člověk před spaním sní, musí tělo strávit a zmetabolizovat. Kůže i nadále vylučuje pot a ani vlasy a nehty nepřestávají růst. Podvědomí není nikdy v klidu. Bez ustání pracuje a řídí životně důležité funkce. Dokonce i léčebný proces probíhá ve spánku rychleji, než když člověk bdí. Neruší jej touž vědomé myšlení. A kolik odpovědí člověk ve snu nachází!

Proč spíme

Dr. John Bigelow, skutečná kapacita v oblasti vědeckého výzkumu spánku a autor knihy Tajemství spánku (The Mystery of Sleep), vydané nakladatelstvím Harper Brothers v New Yorku a v Londýně, prokázal, že také ve spánku je možné smyslové vnímání, protože zrakové, sluchové a chuťové nervy stejně jako mozkové buňky i nadále neomezeně pracují. Podle jeho názoru člověk spí, „protože ušlechtilejší část jeho duše se abstrakcí spojuje s vyšší přirozeností, a tak se může podílet na moudrosti a prorockých schopnostech Božích“. Dr. Bigelow dále konstatuje: „Výsledky mých výzkumů mě jednak utvrdily v přesvědčení, že vlastním účelem spánku není údajné osvobození od denních strastí, jednak ale také zcela nepochybně dosvědčují, že žádný aspekt lidského života není nenahraditelnější pro harmonický a dokonalý rozvoj duševních sil než spánek, který člověka osvobozuje od veškerého rozptýlení světem smyslů.“

Spánek - polemika s božskou mocí

Lidské vědomí je nadměrně přetěžováno problémy, nepříjemnostmi a požadavky, které musí denodenně řešit. Proto je bezpodmínečně nutné pravidelně se uzavřít před záplavou smyslových vjemů a zapříst tichý rozhovor s nekonečnou moudrostí podvědomí. Kdo se přitom modlí za to, aby se mu dostalo pevného vedení, síly a většího porozumění pro všechny věci života, najde východisko ze všech potíží a bude umět zvládout všechny každodenní problémy. Z opačného pohledu by tedy bylo možné definovat modlitbu jako formu spánku, protože také zde jde o pravidelné zahloubání se do sebe, které když je člověk oproštěn od světa smyslů a zmatků všedního dne - otevírá duši moci a moudrosti podvědomí.

Člověk potřebuje více spánku

Nedostatek spánku způsobuje předrážděnost, náladovost a deprese. Dr. George Stevenson ze Společnosti pro duševní zdraví (National Association for Mental Health) říká: „Lze považovat za prokázané, že k uchování lidského zdraví je nutný minimálně šestihodinový spánek. Většina lidí potřebuje dokonce více. Kdo věří, že mu stačí méně, klame sám sebe.“

Významní lékaři, kteří se vědecky zabývali výzkumem spánku a důsledky jeho nedostatku, objevili, že těžké poruchy spánku vedou často až k nervovému zhroucení. Spánek doplňuje rezervy duševních sil a je zdrojem životní energie a radosti.
...................................................................................................................................................................

... posledná veta ...

Vy sami jste zázrakem stvoření