Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 15. mája 2019

LARSON, GLEN A. - KNIGHT RIDER 2

LARSON, GLEN A.
HILL, ROGER

KNIGHT RIDER 2 - Smrteľná dôvera
(Knight Rider Book 2: Trust doesn´t Rust)

Ikar, Bratislava, 1994
preklad Ivana Milkovová
obálka Viera Fabianová
ISBN 80-7118-029-7

beletria, dobrodružné,
168 s., far. fot., slovenčina
hmotnosť: 255 g

tvrdá väzba
stav: dobrý

0,90 € PREDANÉ

*kolha* in *H-kris*

Druhý diel knižnej verzie napínavého televízneho seriálu KNIGHT RIDER o Michaelovi Knightovi a jeho superaute. PRVÉ VYDANIE V SLOVENČINE! Michael vie, že jeho auto je jedinečné. Vyzbrojené špeciálnymi mikroprocesormi a takmer nezničiteľné je superautom budúceho storočia. Ale KNIGHT 2000 zvaný KITT má rivala... Nezodpovední zločinci ukradli Karra, jeho prvý prototyp, a zneužívajú ho na krádeže a ničenie. Michael Knight im v tom musí zabrániť. A tak dôjde k neuveriteľnému stretnutiu — jedno super-auto bojuje proti druhému ... Román Glena A. Larsona a Rogera Hilla napísaný na základe seriálu Universal television KNIGHT RIDER, ktorého tvorcom a autorom je Glen A. Larson. Prepracovaný z epizódy Smrteľná dôvera, ktorú napísal Steven E. de Souze.








„Museli to byť zlí duchovia alkoholu, ktorí nechali Noeho upadnúť do nemilosti,“ povedal Rev. „Alebo to bol Mojžiš? Nech je to ako chce, želal by som si mať ešte jednu fľašu.“

Tony sa znova pokúšal objaviť v tme nejaký vypínač. „Nerob si starosti. Nech už odtiaľto vynesieme čokoľvek, budeme si za to môcť kúpiť, čo len budeme chcieť. Lepšie veci ako túto odpornú lacnú žbrndu: poriadnu whisky, turecké cigarety a vášnivé baby. Chápeš?“

„Na to asi nie sú žiadne špeciálne prikázania.“ Tonyho ruka nahmatala chladnú oceľ. „No prosím, tu to máme.“

Šmátral hore-dolu po malom vypínači — nič sa nedialo. V stene vo výške očí ich bolo zapustených ešte päť. Sklamane zahundral a skúsil šťastie s ďalším.

Nastal skrat, hneď tam bolo cítiť spálený prach. V škatuľke vypínača preskakovali iskry.

„Do frasa! Tu sa už celé mesiace nič nepoužívalo!“ Rev zapálil zápalku a prezeral si vypínače. „Hej, Tony — na tomto tu je napísané nebezpečenstvo.“ „Ukáž! Nemám v úmysle vlastným pričinením sa upiecť.“

Ďalšia zápalka osvietila miestnosť a Tony mohol rozlúštiť celý text.

NEBEZPEČENSTVO (LABORATÓRIUM TRl) NEZAPÍNAŤ PRÚD

SPLNOMOCNENEC 8/2/82: DEVON MILES

„To nič neznamená,“ povedal Tony. „Skúsime to! Rýchlo prepol zvyšné vypínače. Jeden zlovestne zapraskal, ale napokon sa na druhom konci miestnosti rozsvietila lampa nad jednou prázdnou poličkou. „No vidíš?“ povedal Tony víťazoslávne.

„Cesty Pána sú nevyspytateľné,“ odvetil Rev. „Ale ako to, že svieti len jedna?“

„Možno vybrali žiarovky, keď odtiaľto odchádzali. Jedno majú totiž títo bohatí starí frfloši spoločné: sú lakomí ako Škóti, keď ide o maličkosti. Ale teraz aspoň vidíme, kadiaľ treba ísť.“

Vo svetle osamotenej lampy mohol Tony rozoznať chodbu a na nej po oboch stranách zatvorené dvere. Zabočil do nej a nečakane sa dotkol pavučiny.

„Fuj! Prekliata háveď!“ Ako posadnutý rozhadzoval okolo seba rukami.

„Dúfam, že nie sú všetky dvere zamknuté,“ poznamenal Rev.

„Ako to?“

„Lebo som zabudol sochor.“

„Idiot!“

„Ľutujem. Všeličo iné mi chodilo po rozume.“ „To si viem predstaviť — skúsme najskôr tieto prvé.“ Tony podišiel k najbližším dverám a stisol kľučku. Na chodbe bolo príliš tma, aby sa dal rozlúštiť nápis na dverách: laboratórium i.

„Nemá to zmysel,“ skonštatoval Tony. „Sú dobre zavreté. Pohľadajme radšej niečo na vylomenie.“ Našli kúsok trubice, ale nedala sa zasunúť medzi dvere a rám. Zopár tenkých kovových platničiek bolo príliš pružných na to, aby mohli byť užitočné. Tonymu preblesla hlavou myšlienka použiť ukradnutý revolver, ale ten si chcel predsa radšej odložiť pre prípad, že by pri úteku došlo k prestrelke. Rozhodol sa, že túto možnosť pred Revom nespomenie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

... posledná veta ...

"Poďme domov."