Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 29. novembra 2017

REDFIELD, JAMES - CELESTINSKÉ PROROCTVÍ - PRACOVNÍ KNIHA

REDFIELD, JAMES
ADRIENNE, CAROL

CELESTINSKÉ PROROCTVÍ - PRACOVNÍ KNIHA
(The Celestine Prophecy. An Experimental Guide)

Pragma, Praha, 1996
preklad Jan Brázda
1. vydanie
ISBN 80-7205-009-5

ezoterika, duchovná cesta, filozofia,
232 s., čeština
hmotnosť: 330 g

tvrdá väzba
stav: veľmi dobrý

3,20 €

*kamag*  in **S6Z**


Krátce poté, co se objevil v USA román Jamese Redfielda Celestinské proroctví, bylo jasné, že kniha se nejen stane mezinárodním bestsellerem, nýbrž že se začíná rodit zcela nový fenomén. Tato kniha vypráví o tajemném rukopise neznámého původu naznačujícím, že svět právě prochází radikální duchovní proměnou, kterou si uvědomuje stále větší počet lidí. Na naší planetě se začíná prosazovat nové duchovní vědomí. A tisíce čtenářů nacházely v Redfieldově alegorii klíč k vysvětlení vlastních prožitků a zkušeností, jejichž smysl dosud jen tušily - kniha jim pomohla začít si uvědomovat svou schopnost řídit se předtuchou, vnímat smysl zdánlivě „náhodných“ příležitostí a jevů a odpovídat na výzvy vyššího vědomí.

Celestinské proroctví se stalo biblí statisíců lidí. Po určité době začaly vznikat skupiny lidí, kteří se začali scházet na pravidelných sezeních a pracovních seminářích, při nichž odkrývají pravdu o vlastní minulosti, svých vztazích a rozvíjejí spirituální rozměr svého života. Především těm je určena tato kniha.

Nové dílo Jamese Redfielda a Carol Adrienne je nepostradatelnou pomůckou pro každého, kdo pochopil, že nazrál čas změny našeho způsobu vnímání a přístupu k životu.






Pátá kapitola
POSELSTVÍ MYSTIKŮ

Náš dobrodruh a Marjorie se dostanou do velkého nebezpečí, neboť síly mimo jejich kontrolu ohrožují jejich život. Na křižovatce, kde se náhodně setkali, prohledávají vojáci celou oblast a zatýkají nebo zabíjejí Jensenovi stoupence. Náš hrdina bezmocně přihlíží, jak zatýkají Marjorii, a náhle zjistí, že je sám pronásledován. Potřísněn krví jiného prchajícího muže, zděšeně utíká do hor. Přesvědčen o tom, že mu hrozí okamžitá smrt, vzdá se svému osudu a zatímco se jeho ego otvírá energii vyššího já, náš hrdina vstupuje do světa rozšířeného vědomí. Když vidí, jak se jeho pronásledovatel nevysvětlitelně otočí a vrací se dolů po horském srázu, naplní ho radost a úžas. Na nejvyšším vrcholu hory se náhle cítí sjednocen se vším - jako by svět, slunce a obloha byly součástí jeho vlastního těla. V úžasné vizi se stává svědkem celé historie evoluce: hmota se stává složitější a vytváří ideální podmínky pro zrození člověka. Při svém příštím setkání se seznámí s otcem Sanchezem, přátelským knězem, který se stane jeho spojencem v jeho dalším vývoji.

PÁTÉ POZNÁNÍ

Stále více lidí bude prožívat transcendentní stavy. Páté poznání nás povzbuzuje k tomu, abychom bezprostředně vnímali velikost vesmíru a prožívali svou nepopiratelnou jednotu s ním. To nám umožní učinit ohromný pokrok v našem porozumění a poskytne nám to možnost nahlédnout do budoucnosti. V transcendentních stavech, kde neexistuje čas, prostor ani přírodní zákony, prožíváme nepopsatelný klid a lásku a cítíme se opravdu doma. Vesmír nám poskytuje všechno, co potřebujeme - když se mu otevřeme. Až do tohoto století se lidstvo vyvíjelo nevědomě. V důsledku hluboké změny ve dvacátém století se lidstvo bude nadále vyvíjet vědomě.

Páté poznání předpovídá, že v tomto období historie bude stále víc lidí dosahovat neobyčejných stavů vědomí - a to se netýká jen několika studentů ezoterických učení. Dnes už nám nestačí o těchto stavech jen mluvit; dnes je chceme prožívat.

Nikoli ovládání, ale tvořivost. Spojíme-li se prostřednictvím intuice s univerzálním zdrojem, budeme vedeni k tomu, abychom žili tvořivým životem. Páté poznání řeší problém soutěže o moc, kterou Čtvrté poznání popisuje. Jelikož se stále větší množství lidí spojuje s duchovní energií, boj o moc mezi jedinci a společnostmi bude nakonec překonán. To se zpočátku bude dít pomalu a nepravidelně, zatímco se budeme učit žít novým způsobem.

Oddanost je klíčem, který otevře dveře k univerzálnímu sjednocení. Náš hrdina v Celestinském proroctví dosahuje této jednoty se vším v důsledku extrémních stavů strachu, paniky a jistoty, že umře. Vzdává se kontroly a je ochoten přijmout všechno, co se stane.

Jeho cesta do této chvíle doslovně vrcholí smrtí jeho starého vědomí a znovuzrozením do nových možností.

Páté poznání nás povzbuzuje k tomu, abychom se snažili dosáhnout tohoto vědomí, aniž bychom čekali na boží zásah nebo životní krizi. Naším úkolem je postupně otvírat svou mysl a vydat se na cestu k tomuto nejvyššímu stavu jednoty. Abychom to mohli udělat, musíme se „vědomě naplnit energií, neboť tato energie způsobuje koincidence, které nám umožní dosáhnout nové úrovně na permanentním základě."1

ZVYŠOVÁNÍ VIBRACE

Své spojení s touto energií můžeme posílit tím, že budeme otevření a že se soustředíme na tento pocit naplnění. Slovy otce Sancheze:

Přemýšlej o tom: Když se stane něco nepravděpodobného, co nás vede dopředu v našem životě... staneme se jaksi skutečnějšími lidmi. Máme pocit, jako bychom dosahovali toho, k čemu nás vede osud. Když se to stane, ustálí se v nás hladina energie, která původně přivodila koincidence. Když máme strach, může tato hladina klesnout a my pak ztratíme energii, ale tato úroveň je naší novou hranicí, které můžeme opět snadno dosáhnout. Stali jsme se novým člověkem. Existujeme na vyšší úrovni energie, na úrovni - pochop to - vyšší vibrace.2

Jak náš hrdina pochopil v Třetím poznání, být ve starém lese a spojit se s mocnou přírodní energií nám pomáhá dosáhnout vyšších vibrací. Některá místa zvyšují energii více než jiná; to záleží na tom, jak naše „forma" energie odpovídá energii daného místa.