Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 5. novembra 2022

TAYLOR, GORDON - BIOLOGICKÁ ČASOVANÁ BOMBA

TAYLOR, GORDON

BIOLOGICKÁ ČASOVANÁ BOMBA
(The Biological Time Bomb)

Orbis, Praha, 1970
edícia Pyramida (1)
preklad Vladimír Zelený
predslov Ivan Málek
obálka Jiří Rathouský
1. vydanie, 15.000 výtlačkov
11-034-70

veda, biológia
356 s., čeština

mäkká väzba s prebalom
stav: oddelená väzba

0,90 € 

*svama2*vat-bio*

Člověk dneška žije ve znamení převratných vědeckých objevů, které hluboko zasahují do jeho života. Atomové elektrárny, samočinné počítače, nadzvuková letadla, kosmické lodi - to vše je dnes pro něho už téměř samozřejmostí. Je vůbec možné, aby vědecký pokrok šel ještě dál? Mají vědci ještě něco v rezervě, čím překvapí svět? Zdá se, že odpověď na tuto otázku je dnes oprávněna dát především biologie, která se v současné době dostala do fáze tak překotného vývoje, že je možno označit jej jako biologickou revoluci 20. století. O jejích výsledcích i často až neuvěřitelných perspektivách informuje kniha G. R. Taylora „Biologická časovaná bomba“. Autor nemohl volit přiléhavější název. Vždy? uskuteční-li se všechny ty fantastické objevy, které se rodí v biologických laboratořích - a je jich celá záplava - bude to opravdu exploze, která může od základu změnit život lidstva. Jenomže - přinese to lidstvu štěstí? Anebo by bylo lépe s výzkumem přestat, dokud je ještě čas?