Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 28. novembra 2022

MADAR, ZDENĚK - ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

MADAR, ZDENĚK
PFEFFER, ANTONÍN

ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Orbis, Praha, 1973
edícia Pyramida - Lexikony
obálka Jiří Rathouský
1. vydanie, 8.000 výtlačkov
11-092-73

životné prostrednie
572 s., čb fot., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

1,90 €

*svama2*ekon-žp*

Moderní civilizační proces je charakterizován prudkým rozvojem ekonomiky, techniky a vědy. Přináší lidstvu na jedné straně zvyšování hmotné životní úrovně, na druhé straně má však záporné průvodní jevy. Jejich vznik, šíření a prohlubování jsou ve značné míře ovlivněny negativním působením životního prostředí, znehodnoceného vedlejšími, nezamýšlenými a často i nepředvídanými účinky civilizačního procesu. Tyto záporné důsledky moderní civilizace se stupňují s rostoucí mírou industrializace a urbanizace a projevují se zvlášť intenzívně v hustě zalidněných a silně industrializovaných oblastech.

Péče o životní prostředí vychází z poznání, že lidským činnostem nelze nadále ponechávat živelný, nekontrolovatelný a neusměrňovaný průběh, že nelze trpět živelné vlivy na životní prostředí a jeho prostřednictvím na lidi.

Lexikon Životní prostředí se pokouší shrnout všechny základní otázky týkající se životního prostředí a péče o ně v ČSSR. Obsahuje okolo 300 výkladových hesel a okolo 200 odkazových hesel, která reprezentují problematiku životního prostředí v co největší šíři.

Každé výkladové heslo je zpravidla uvedeno stručným vymezením dané problematiky. Po tomto vymezení následuje obsahový výklad hesla. Hesla jsou zpravidla zpracována se zaměřením na problematiku platnou v ČSSR. Je-li to nutné, je čs. problematika uvedena v návaznosti na obecnější dimenze. Na závěr hesla je podle potřeby připojen stručný soupis základní literatury pojednávající o dané otázce seznam základních čs. právních norem.