Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 10. novembra 2022

ŠMÍD, ZDENĚK - VOLEJEM I PEŘEJEMI

ŠMÍD, ZDENĚK
ADAMEC, MIROSLAV

VOLEJEM I PEŘEJEMI
podle televizního seriálu "Proč bychom se netopili"

Česká televize, Praha, 2009
Edice České televize
1. vydanie
ISBN 978-80-7404-017-7

beletria, román, humor, literatúra česká
286 s., far. fot., čeština

tvrdá väzba
stav: veľmi dobrý

2,90 €

*zimpa2*belc-hum*

Přivedla je na řeku náhoda, či osud? Ještě nedávno se neznali, teď společně sedají do kánoí. Mužný Křižák, nejkrásnější dívka českých vod Dana, neúnavný organizátor Keny, majetnický Sumec, Lída - děvče krev a mlíko, křehká Lucie, pomalý Otouš a další. Některé posádky sváže řeka na celý život, jiné rozdělí.

Zážitky z plavby, z večerů při kytaře, z vodáckých hospod jsou dramatické i humorné, přinášejí radost i slzy, ale hlavně - baví a dojímají čtenáře knih Zdeňka Šmída už více než dvě desetiletí. Bylo jenom otázkou času, kdy z vděčných situací, nových příhod a tradičně vtipných glos vodáckého života vznikne televizní seriál. Jeho knižní podobu máte právě před sebou.

MIROSLAV ADAMEC (* 1957), scenárista, spisovatel. Člen Asociace režisérů a scenáristů. Píše knihy pro dospělé Trezor s kódem S. E. X., Teprve v nebi jde o život! i pro děti Sluneční hroch Oranžoch. Je autorem scénářů filmu UF-ONI jsou tady!, komedie Učitelky s praxi, televizní pohádky Pohádkové počasí, večerníčku Berta a UFO a dalších televizních a rozhlasových her.

ZDENĚK ŠMÍD (* 1937) - rodák z Pošumaví (Kdyně). Spisovatel, textař. Člen PEN klubu a Obce spisovatelů. Mezi jeho nejznámější díla patří knížka o vodáckém sportu Proč bychom se netopili (navazující knížky Proč bychom se nepotili a Proč bychom se netěšili), humorné cestopisy Za písní Severu, Bubny Berberů, Jak se mají Mayové a parafráze na pověsti a mýty Strašidla a krásné panny. K závažnějším dílům patří jeho horalská sága Cejch, povídková kniha Lesk a bída čekání či novely Trojí čas hor. Pozornost vzbudilo lehce provokativní ztvárnění českých dějin Jak jsme se nedali, aneb Kapitoly z dějin národního úpění. Populární jsou rovněž knihy o putování kolem dvou českých řek, Otava a Lužnice.