Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 24. novembra 2022

DOLEJŠÍ, MIROSLAV - SVÄTOSTI TEMNÔT

DOLEJŠÍ, MIROSLAV

SVÄTOSTI TEMNÔT

Vydavateľstvo Robotníckych novín, Košice
1. vydanie 20.000 výtlačkov

politika
96 s., slovenčina

mäkká väzba, menší formát

3,50 € stav: dobrý *inc*polit*

PREDANÉ  stav: veľmi dobrý *svama2*polit*

AUTOR O SEBE - narodil som sa v roku 1931. Na detstvo každý rád spomína. Ja som však rýchle dospel. Nikdy som nebol členom žiadnej politickej strany. V roku 1950 som musel odísť z priemyselnej školy v Kladne, kde som študoval. Vyhodili ma za to, že v klubovni ČSM som vyvesil britskú vlajku.

Po vylúčení zo školy a zákaze ďalšieho štúdia som sa ocitol v tábore nútených prác v bani Gottwald. O rok neskôr ma zatvorili. Štátna bezpečnosť ma 15 mesiacov vytrvale vypočúvala. Odsúdili ma. Mojím domovom sa stalo väzenie. Prešiel som ôsmimi väznicami, medzi ktorými boli, samozrejme, aj lágre pri uránových baniach.

V roku 1960 som po amnestii opustil väznicu. 

V šesťdesiatych rokoch som takmer celé desaťročie pracoval ako technik.

V roku 1969 ma vyhodili zo zamestnania, pretože som bol členom K-231. Zrejme som sa ako technik osvedčil a medzitým som už začal aj písať.

V sedemdesiatych rokoch ma požiadali, aby som napísal sériu článkov o počítačových systémoch, o ktorých sme v tomto štáte vtedy vedeli velmi málo. Napísal som.

Hneď potom, v roku 1976, ma obvinili zo špionáže a zatvorili. Žiadnu špionáž mi nedokázali. I napriek tomu odznel v záverečný deň pojednávania so mnou rozsudok: Jedenásť rokov nepodmienečného trestu odňatia slobody v tretej nápravno-výchovnej skupine.

Vo väznici som začal chorľavieť, lekári mali podozrenie, že som ochorel na rakovinu kože. Vraveli, že čoskoro zomriem.

Prepustili ma v roku 1985, pred uplynutím uloženého trestu.

Som členom Konfederácie politických väzňov. V komunistických väzniciach a táboroch som strávil 18 rokov svojho života. Nič však nemôže zmeniť moje odhodlanie: Zostať celý život dôsledným odporcom akýchkoľvek foriem totalitných praktík.