Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 18. novembra 2022

ROBERTS, NORA - ZROZENÁ Z LEDU

ROBERTS, NORA

ZROZENÁ Z LEDU
(Born in Ice)

Columbus, Praha, 1998
preklad Ingrid Vichnarová
obálka Jan Kudlička
ISBN 80-85928-87-6

beletria, román, romantika, literatúra americká
418 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

4,00 €

*zimpa2*belx-usa-rom*

Jako by byla Zrozená z ledu, tak uzavřená, samotářská a pokorná je mladá žena, na jejíž dlouho zamčené dveře nakonec přece jen zaklepala láska...

Ačkoli jsou Maggie a Brianna Concannonovy sestry, liší se tichá, obětavá a do krajnosti trpělivá Brianna od výbušné, umíněné a impulsivní Maggie právě tolik jako led od ohně, které jim autorka už v názvech obou knih přisoudila coby výstižné symboly. Zatímco Maggie dobývá svět uměleckými úspěchy a ve šťastném manželství s milovaným mužem pečuje o novorozeného synka,

Brianna, zdá se, žádné velké ambice nechová. Většinu svého života už stejně obětovala nemocné, panovačné a neurotické matce, a jediné, v čem nachází skutečné uspokojení, je její malý penzion, v němž neúnavně vaří, peče a všemožně se stará o hosty ze všech koutů světa. Vypadá to, že takto, bez vzrušení a v poklidu, budou probíhat už všechny její další dny. Jednoho z těch dnů se však ubytuje nový host. Americký spisovatel, světoznámý autor bestsellerů Grayson Thane, přijíždí do západního Irska, aby tam hledal inspiraci a klid k náročné práci na novém thrilleru.

Je přesvědčen, že neradostná minulost z něho učinila beznadějného samotáře, věčného tuláka bez domova. Jenomže láska, ten všemocný a věčný cit, dokáže minout jen málokoho. A tak Grayson Thane náhle váhá sám nad sebou a mírnou, poddajnou Briannu zaskočí silný vztah k muži, o němž donedávna četla jen na záložkách jeho knih.

Dopisy, které však náhodou nalezne v pozůstalosti po zemřelém otci, naznačují, že ve hře je víc postav, než by se mohlo zdát, a některá tajemství stále čekají na svá odhalení...

O tom vám ale bude vyprávět třetí díl románové trilogie. Zrozená z hanby

Nora Roberts patří k předním současným americkým autorkám dobrodružného a milostného žánru. Její strhující příběhy už si našly cestu nejen k milionům čtenářů (či spíše čtenářek... ) ve Spojených státech, ale dnes už prakticky po celém světě.

„Nora Roberts je skutečnou kouzelnicí slova, " prohlašuje o ní list Los Angeles Daily News. „Své příběhy a postavy kreslí s mistrovstvím tak dokonalým, že před námi na stránkách doslova ožívají. "

Nora Roberts, světoznámá autorka románů Božské zlo nebo Vražedná nevinnost, přichází nyní s druhou částí nové strhující trilogie.

Slova „neuvěřitelně realisticky a sugestivně pojatý román", jak se list Publishers Weekly vyjádřil o první části nazvané Zrozená v ohni, lze bezezbytku a bez nadsázky užít i u dlouho očekávané druhé části. Sestry Concannonovy pocházejí ze západního Irska, ze země, z jejíhož nekonečného, tajuplného ducha tyto výjimečné, talentované ženy čerpají...

Toto je příběh Brianny, tiché, pracovité, leč láskyplné a vpravdě vřelé ženy, jejíž napohled chladné srdce v sobě tají prameny skryté vášně. Je to příběh o boji s osudovým předurčením, příběh o té, jež byla ZROZENÁ Z LEDU

Už ani slůvkem se nezmínil o té prchavé chvíli, kdy mezi nimi přeskočila ta bláznivá, o rozum připravující jiskra. Ale byla tam a doutnala - stačilo, aby někam vešla a nečekaně ho tam zahlédla, a už jí poskočil puls; stačilo, aby na ni upřel ty svoje zlatavé oči, a její tělo se rozpálilo dožhava.

Brianna věděla, že si za to může sama. Dávno, hodně dávno prožila hluboký citový vztah. Od chvíle, kdy ji opustil Rory McAvery a zanechal v jejím srdci jizvu a v jejím životě prázdnotu, v ní žádný muž neprobudil tak hříšné choutky.

Jelikož byl jejím hostem, usoudila, že je její povinností udusit cokoli podobného v zárodku.

Ale když uhlazovala přikrývku na jeho posteli a natřásala jeho polštáře, bezděky ji napadalo, kam ho asi jeho toulky zavedly dnes.

„Darem Nory Roberts... je její neuvěřitelná schopnost vtáhnout čtenáře do děje, přímo do životů jejích hrdinů. Potom už nečteme, nýbrž spolu s nimi žijeme, milujeme, trápíme se, radujeme, prohráváme i triumfujeme. "

- Los Angeles Daily News