Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 26. novembra 2022

PITHART, PETR - DĚJINY A POLITIKA

PITHART, PETR

DĚJINY A POLITIKA
Eseje a úvahy z let 1977-1989

Prostor, Praha, 1990
predslov Richard Štencl
obálka Pavel Hrach
1. vydanie
ISBN 80-85190-05-2

história, politika, filozofia
376 s., čeština

mäkká väzba
stav: dobrý

predané

*svama2*his*

Petr Pithart - Narodil se 2. 1. 1941 v Kladně. Vystudoval mezinárodní právo, přednášel na právnické fakultě. V letech 1967-68 se podílel na práci výzkumného týmu při ČSAV, který se zabýval reformou politického systému. Do KSČ vstoupil v roce 1962, legitimaci vrátil na podzim 1968. Od roku 1967 publikoval v Literárních novinách. Na podzim 1969 odjel na postgraduální pobyt na univerzitu do Oxfordu. Záhy se však vrátil a začal pracovat jako čerpač u podniku Vodní zdroje a později v investorské organizaci ČSAV. Po podpisu Charty 77 byl propuštěn a pracoval na Petříně jako zahradní dělník u Lesů, sadů a zahradnictví, posléze v Ústředních skladech jako obalový referent, konečně v roce 1989 jako správce knihovny na Husově bohoslovecké fakultě. Stál při vzniku Lidových novin, od počátku byl členem redakční rady. Po listopadu 1989 se stal představitelem vedení Občanského fóra, od února 1990 předsedou vlády České republiky. Publikoval řadu esejů, úvah a fejetonů v různých samizdatových a exilových časopisech a sbornících pod svým jménem či pod pseudonymem. Je autorem knih Obrana politiky, Osmašedesátý, a spoluautorem knihy Češi v dějinách nové doby.