Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 16. novembra 2022

SIGURĐARDÓTTIR, YRSA - ZAMRZNUTÉ SVETLO

SIGURĐARDÓTTIR, YRSA

ZAMRZNUTÉ SVETLO
(Sér grefur grof)

Columbus, Bratislava, 2008
preklad Tatiana Kubišová
1. vydanie
ISBN 978-80-7136-180-0

beletria, román, literatúra islandská, detektívky
383 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

PREDANÉ

*zimpa2*belx-isl-dete*

„Na veci medzi nebom a zemou veria ľudia na Islande oveľa viac než v iných západných krajinách. Pracujem trebárs s istým inžinierom, ktorý prednedávnom do svojho domu pozval zaklínača, aby zo starej komody vyhnal dánskeho ducha. Osobne poznám mnoho osôb, ktorým sa prisnila budúcnosť, pravidelne navštevujú veštkyne, zažili niečo nadprirodzené alebo veria na duchov, elfov a podobné veci. Okrem toho máme dlhú rozprávačskú tradíciu - v našich ľudových rozprávkach je niekoľko naozaj dobrých okultistických príbehov.

Ale moderný kriminálny román musí mať, prirodzene, celkom pozemské rozuzlenie... “

Yrsa Sigurdardóttir

Yrsa Sigurdardóttir (1963), je inžinierkou, v súčasnosti riadi medzinárodný tím technikov pri stavbe jednej z najväčších európskych elektrární v islandskej divočine. Práve tam si skracuje voľný čas písaním vo svojej chate. Jej debutový kriminálny román „Posledný rituál“, prvý prípad Dory Gudmundsdóttir, vyšiel v 27 jazykoch; predtým písala knihy pre deti a pracuje na ďalších krimirománoch s hlavnou postavou, právničkou Dórou. Jej krimipríbehy sú čiastočne autobiografické: podobne ako syn jej románovej postavy Dóry aj jej syn urobil z Yrsy mladú babičku.