Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 20. novembra 2022

JANOUCH, FRANTIŠEK - NE, NESTĚŽUJI SI

JANOUCH, FRANTIŠEK

NE, NESTĚŽUJI SI
Malá normalizační mozaika

Mladá fronta, Praha, 1990
ilustrácie Jan Kristofori
predslov František Kriegel
doslov Milan Uhde
obálka Jan Kristofori, Jan Skácel
1. vydanie, 25.000 výtlačkov
ISBN 80-204-0212-8

história, životopisy
224 s., čeština

mäkká väzba
stav: dobrý

0,50 €

*svama2*his*

FRANTIŠEK JANOUCH - se narodil 22. 9. 1931 v Lysé nad Labem. Vystudoval fyzikální fakultu Leningradské univerzity a Moskevské univerzity. Do roku 1970 byl vedoucím oddelení teoretické jaderné fyziky v Ústavu jaderného výzkumu ČSAV v Řeži. Přednášel na matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy. V letech 1968 -- 1973 byl zástupcem (tajemníka Evropské fyzikální společnosti.

V roce 1970 byl vyhozen ze zaměstnání a byla mu zakázána publikační činnost. V roce 1974 mu bylo dovoleno odjet do zahraničí. Působí jako profesor teoretické fyziky ve Stockholmu.

František Janouch je autorem mnoha vědeckých prací a populárních, polemických, kulturních a politických článků. Je vydavatelem a spoluautorem řady vědeckých publikací. V roce 1965 vydal v Československu knihu S občanským průkazem na střechu světa, v roce 1974-1975 vyšlo anonymně jeho Sedm dopisů z Prahy (německy, italsky, holandsky, česky, rusky, hebrejsky), v roce 1981 - 1982 jeho Neretušované pohlednice z Číny (česky, rusky, švédsky), v roce 1980 vyšel německy a švédsky jeho dialog s Arnoštem Kolmanem, v roce 1981 švédsky jeho kniha Ne, nestěžuji si. Je členem švédského PEN-klubu a Svazu švédských spisovatelů. V roce 1983 se stal prvním nositelem ceny udělované americkou Open Society. Profesor Janouch je předsedou správní rady Nadace Charty 77 ve Stockholmu.