Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 2. novembra 2022

PEKELIS, VIKTOR - O KYBERNETICE

PEKELIS, VIKTOR

O KYBERNETICE
(Kibernetičeskaja smes)

Orbis, Praha, 1973
edícia Pyramida
preklad Miroslava Kohoutová
doslov Vladimír Pernica
obálka Jiří Rathouský
1. vydanie, 10.000 výtlačkov

veda
296 s., čeština

mäkká väzba s prebalom
stav: dobrý

 PREDANÉ

*svama2*his*

Kybernetika je velmi mladým odvětvím vědy, vždyť od vydání první zásadní práce v tomto oboru uplynulo v roce 1973 pouhých 25 let. Po bouřlivých diskusích, ve kterých zastánci i odpůrci kybernetiky zacházeli často do extrémů (od vydávání kybernetiky za vědu věd až po její naprosté odmítání), začalo se kybernetice přiznávat místo v systému věd.

Kybernetika vznikla jako syntetická disciplína několika vědních oborů a svůj interdisciplinární charakter potvrzuje tím, že takřka všechny obory lidské činnosti ovlivňuje svými myšlenkami, metodickými postupy a především kybernetickou technikou. V. Pekelis ve své práci zdůrazňuje právě mnohostrannost kybernetiky, zavádí čtenáře do mnoha oblastí její aplikace s cílem upozornit ho na možnosti jejího využití. Kybernetika je dílem mnoha vědců, proto se dnes již značně vzdálila od původního wienerovského projektu. Vytvoření rozvinutého a přesného teoretického systému kybernetiky je však zatím stále nevyřešeným problémem.

V současné době je charakterizována kybernetika jako věda, která zkoumá obecné principy řízení ve složitých dynamických systémech, přičemž se opírá o logiku a matematiku, využívá různých technických prostředků, především počítačů.