Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 8. decembra 2019

MACBETH, GRAHAM - VELKÝ OBRAZOVÝ ATLAS AUTOMOBILU

MACBETH, GRAHAM

VELKÝ OBRAZOVÝ ATLAS AUTOMOBILU
(The Centenary Encyclopedia of Automobiles)

Artia, Praha, 1985
preklad Milan Jozif
50.000 výtlačkov
37-014-85

encyklopédie, automobily,
608 s., čb a far. fot., čeština
hmotnosť: 1235 g

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, prebal ušpinený, lepená väzba

4,50 € PREDANÉ

*bib16* in *H-bar*

Automobil, který založil éru motorizace, zrodil se právě před sto lety, v roce 1885. Od té doby se stal neodmyslitelným společníkem moderního člověka. Na silnicích a dálnicích celého světa dnes jezdí asi tři sta padesát miliónů osobních automobilů. Velký obrazový atlas automobilu se snaží přiblížit čtenáři všechny důležité mezníky této stoleté historie. Zachycuje vývoj automobilové konstrukce od prvních parovozů až po hromadně vyráběné modely z poloviny 80. let našeho století. Značná část publikace je věnována i automobilovému sportu a vývoji sportovních vozů — od první automobilové soutěže v Paříži roku 1887 až po vrcholové závody Grand Prix, 24 hodin Le Mans nebo Indianapolis 500, připomíná Targu Florio, světové rallye a mnoho dalších sportovních podniků. Seznámí čtenáře se všemi významnými osobnostmi - vynálezci, konstruktéry, návrháři, s proslulými karosářskými dílnami i moderními studii, s nejslavnějšími světovými závodníky a držiteli rekordů. Dílo britského autora bylo doplněno kapitolou o československém přínosu k vývoji automobilové konstrukce i sportu. Dramatický rozvoj jednoho z největších průmyslových odvětví na světě názorně ilustruje více než 1100 černobílých a barevných fotografií, vybraných ze světových muzeí, z továrních archívů, časopisů a soukromých sbírek. Velký obrazový atlas automobilu je u nás první publikací tohoto druhu a má vyplnit dosavadní mezeru v nabídce motoristické literatury. Přivítá jej jistě každý, pro nějž znamená motorové vozidlo více než pouhý dopravní prostředek.