Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 6. novembra 2022

PŘÍHODOVÁ, DANIELA - HORÚCI VÍKEND

PŘÍHODOVÁ, DANIELA

HORÚCI VÍKEND

Osveta, Martin, 1989
prebal Katarína Hlavňová
1. vydanie, 2.500 výtlačkov
70-013-89

beletria, poviedky, literatúra slovenská
168 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

0,50 €

*zimpa2*bels*

Daniela Příhodová (narodila sa roku 1941 v Nesluši pri Kysuckom Novom Meste, žije v Bratislave) knižne debutovala roku 1977 prózou Hra s ozvenou (Smena). Roku 1987 jej vyšla kniha piatich psychologických noviel o ženách Obžalovaná (Vydavateľstvo Osveta).

Nová kniha tejto autorky Horúci víkend obsahuje súbor poviedok, ktoré vychádzajú z bezprostredného vnímania našej súčasnosti, z každodenného, všedného života a sú zamerané na vzťahy dnešných ľudí. Vo väčšine z nich neporozumenie, neschopnosť ustúpiť zo svojho egoizmu, egocentrizmu vedú ku konfliktom. Príbehy sú tematicky pospájané sídliskovým prostredím a previazané prostredníctvom jeho jednotlivých obyvateľov. Odohrávajú sa v ten istý júnový víkend a okrajovo spolu súvisia, rovnako ako jeho obyvatelia, hoci o tom nevedia. Sú to ľudia dobrosrdeční aj zlí, ľahostajní aj trpiaci, vo svojich slabostiach smiešni a nepochopení, v húževnatosti obdivuhodní. Zväčša nie sú povrchní, len im zavše nezostáva čas na to, aby skúmali hĺbku súvislostí. Tie súvislosti však existujú, stmeľujú sídlisko a nemožno ich oddeliť žalúziami. Tí večne zaneprázdnení ľudia si možno ani nevšimli, že ich súkromie s dvoma zámkami je čiastočkou veľkej rodiny sídliska, kde spájajú ich byty neviditeľné siločiary... Že vytvárajú atmosféru pre normálny, neraz problémový, no neopakovateľný život súčasníka.