Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 1. apríla 2022

HØEG, PETER - CIT SLEČNY SMILLY PRE SNEH

HØEG, PETER

CIT SLEČNY SMILLY PRE SNEH
(Frøken Smillas fornemmelse for sne)

Petit Press, Bratislava, 2004
edícia Svetová knižnica SME (11)
preklad Teodora Handzová-Chmelová
ISBN 80-85585-22-7

literatúra dánska, román, beletria
480 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom

4,00 € stav: dobrý, pečiatky v knihe, lepka na prebale

*sospo*belx-den*
*trsos*belx den*

Keď polícia uzavrie pád malého chlapca zo strechy ako nešťastnú náhodu, začne hľadať glaciologička Smilla Jaspersenová iné vysvetlenie. Pretože chlapcove stopy v snehu jej prezradia viac, ako z nich dokážu vyčítať tí, ktorí snehu nerozumejú. Kritika zhodnotila román Cit Slečny Smilly pre sneh (1992) ako vydarené skĺbenie strhujúceho trilerového príbehu s prvkami sci-fi, odohrávajúceho sa v nepredstaviteľne depresívnej atmosfére, a intelektuálnej náročnosti. Z knihy sa stal bestseller a Petrovi Hoegovi priniesla svetovú slávu. V roku 1997 nakrútil podľa nej režisér Bille Augustus film s Juliou Ormondovou v hlavnej úlohe. U nás sa snímka uvádzala pod názvom Stopy v snehu.

Dánsky spisovateľ Peter Hoeg (17. 5. 1957) sa narodil v Kodani. Na tamojšej univerzite študoval literatúru, ale má za sebou kariéru horolezca, herca, baletného tanečníka a námorníka. Súťažne šermoval a je nadšeným cestovateľom. V roku 1996 inicioval založenie nadácie podporujúcej ženy a deti tretieho sveta. Literatúre sa aktívne začal venovať ako 27-ročný. Debutoval románom Forestilling om det 20. arhundrede (Predstavy o 20. storočí) v roku 1988. Napriek tomu, že práve vďaka románu Cit slečny Smilly pre sneh sa zaradil medzi najúspešnejších svetových autorov, ktorí nepíšu po anglicky, vyhýba sa publicite, žije v ústraní a úzkostlivo si chráni súkromie. So svojou manželkou, pochádzajúcou z Afriky, a dvoma malými dcérami býva v dvojizbovom byte v Kodani. Údajne nemá telefón, televízor ani hodiny. Ústredným motívom jeho tvorby je kritika našej civilizácie. Hlavnými postavami sú často outsideri, ľudia, ktorí sa nedokážu zaradiť do spoločnosti.